miercuri, martie 26, 2025

„Sluga“ Bărăgan, jonglerii în Consiliu în numele PSD-ului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

De ceva vreme, o „falangă“ universitară grupată în spatele unei asociaţii pe numele ei de scenă EDUCOL, folosindu-l pe „servitorul“ de serviciu din administraţia oraşului Craiova, viceprimarul Stelică Bărăgan, se chinuie din răsputeri să pună mâna pe spaţiul de 800 de metri pătraţi în care a funcţionat până mai zilele trecute Incubatorul Transfrontalier Tehnologic şi de Afaceri Craiova. Clădirea ar veni ca o mănuşă acestei asociaţii anonime, a cărei activitate este nulă din toate punctele de vedere. În acest sens, la începutul anului, organizaţia a depus o cerere pe adresa Primăriei Craiova, delegându-l pe Bărăgan drept lobby-ist şef, responsabil cu „mânăreala“ voturilor în Consiliul Local pentru ca proiectul să treacă. Concomitent cu cererea EDUCOL, o altă asociaţie non-profit, mult mai implicată în activităţi sociale în judeţul Dolj şi recunoscută pe plan naţional şi internaţional pentru proiectele de milioane de euro derulate, este vorba de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI), a solicitat printr-o adresă scrisă acelaşi spaţiu pentru funcţionarea în respectiva clădire a unei şcoli generale cu clasele I-VIII, finanţată din fonduri private. În sprijinul demersului său, ARTI a depus, odată cu solicitarea, şi o lungă notă explicativă în care îşi prezenta activitatea de 15 ani la nivelul judeţului Dolj, una prodigioasă din toate punctele de vedere. Numai că, faţă de EDUCOL, ARTI are un mare neajuns: nu are un Bărăgan al ei care, de la înălţimea funcţiei de viceprimar, să dirijeze discreţionar votul consilierilor locali, sub pretextul că este ordin de la partid să ajungă spaţiul în administrarea EDUCOL.
Individul, care în teorie ar trebui să se ocupe de destinele oraşului, şi nu ale unei asociaţii fantomă a stăpânilor săi universitari, şi-a dovedit utilitatea la începutul săptămânii acesteia, când în şedinţele comisiilor Consiliului Local Craiova a fost luat în discuţie un proiect de hotărâre promovat de el prin care primăria să se asocieze cu EDUCOL şi să le pună la dispoziţie spaţiul de pe Calea Bucureşti. Dacă în Comisia de învăţământ proiectul lui Bărăgan a fost trântit de consilieri ca urmare a informărilor pe care reprezentantul ARTI le-a făcut în plenul şedinţei, la următoarea comisie, cea de urbanism, Bărăgan l-a folosit pe Nicoli pe post de portavoce, iar acesta i-a interzis delegatului asociaţiei să îşi expună proiectul. Şi ca să îşi desăvârşească „opera“ slugarnică, viceprimarul a avertizat că la fel se vor desfăşura lucrurile şi în celelalte comisii, iar plenul Consiliului Local, dominat de PSD, va vota „proiectul lui“.
Poate că vă întrebaţi ce îl mână în luptă pe acest slujbaş al nostru, plătit bine ca să se ocupe de destinele Craiovei. Răspunsul este unul simplu: înainte de a ajunge viceprimar PSD, el a fost salariat al Universităţii din Craiova, unde a promovat în funcţii de conducere ca urmare a prestaţiei sale politice în sânul PSD Craiova. Ipoteticul proiect EDUCOL este manageriat de angajaţi ai aceleaşi instituţii, Universitatea din Craiova, devenită în ultimii ani o pepinieră de cadre pentru filiala locală a PSD. Acum, Bărăgan trebuie să întoarcă un serviciu către unii dintre „stăpânii“ săi universitari şi se foloseşte de numele partidului din care face parte pentru a influenţa acest lucru. Numai că, de la Bucureşti, Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, liderii filialei municipale şi judeţene a PSD-ului, probabil habar n-au de demersurile meschine ale individului. El, însă, la toate colţurile, afirmă contrariul, târând partidul şi liderii săi într-un scandal cu grave repercusiuni nu numai pe plan local, ci şi naţional şi internaţional. Din lipsă de spaţiu, ne oprim aici, în speranţa că persoanele care trebuiau să înţeleagă unde este telecomanda domnului viceprimar au înţeles acum. În numerele viitoare, vom mai zăbovi puţin asupra prestaţiei publice a lui Bărăgan, măcar pentru ca fiecare dintre noi să înţelegem cui îi plătim un salariu deloc modest.

- Advertisement -
Cea mai nouă ştire

A fost votat bugetul județului Vâlcea: 203 milioane euro, mai mic față de bugetul pe 2024

“   1.017.746.300 lei (cca 203 milioane euro) este cuantumul Bugetului pe anul 2025, ușor mai mic față de bugetul...
- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI