Slujbă de pomenire şi evocări ale Mitropolitului Bartolomeu Anania în satul natal

0

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, vineri, 16 martie, Primăria comunei Glăvile, Şcoala Gimnazială „Bartolomeu Valeriu Anania” – Glăvile, Biblioteca Publică Glăvile, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” – Vâlcea, Liga Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea şi Sectorul Învăţământ din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului au organizat o serie de manifestări cultural-duhovniceşti închinate Mitropolitului Bartolomeu Anania.
În cadrul manifestărilor a fost săvârşită slujba de parastas pentru mitropolitul Bartolomeu la Biserica „Sf. Voievozi Mihail şi Gavril” din Glăvile, urmată de o serie de evocări la Şcoala Gimnazială ”Bartolomeu Anania”, sub genericul „Aducerea aminte şi cinstirea Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania”, în care a fost susţinut şi un recital de poezie din opera scriitorului, interpretat de elevii Şcolii Gimnaziale.
Părintele Cristian Bănuţă, Consilier Învăţământ şi Activităţi cu tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, a transmis cuvântul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, intitulat ”Mitropolitul Bartolomeu Anania – luptător pentru unitatea de credinţă şi de neam a românilor”, precizând că „a fost unul dintre cei mai apreciaţi scriitori contemporani, un academician de înaltă ţinută, dar şi un vlădică preocupat permanent pentru desăvârşirea sa şi îndrumarea credincioşilor către Împărăţia lui Dumnezeu… Mitropolitul Bartolomeu a avut o credinţă în Dumnezeu impresionantă, o cultură imensă, o putere de a sluji neamul şi Biserica cu preţul jertfei sale. A luptat întreaga viaţă pentru adevăr şi libertate”.
La evenimentul moderat de doamna Zenovia Zamfir au participat autorităţile locale, preoţi din comună, profesori şi elevi ai şcolii din localitate, precum şi membri ai familiei Anania.

Sursa: Arhiepiscopia Râmnicului

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ