Senatorul Bulacu – demersuri pentru modernizarea DN7A Brezoi – Petroşani

0

Într-o întrebare adresată ministrului transporturilor, Lucian Şova, senatorul PNL de Vâlcea, Romulus Bulacu, îi solicită acestuia să îi comunice soluţiile privind modernizarea DN7A, care leagă oraşul Brezoi de Petroşani. Parlamentarul liberal subliniază că acest drum are o importanţă deosebită în dezvoltarea turismului local, iar starea de degradare în care se află în prezent afectează puternic zona nordică a Vâlcii.
„Doi ani la rând, amendamentele pe care le-am depus, în calitate de parlamentar, privind reabilitarea DN7A, drum ce leagă oraşul Brezoi (https://ro.wikipedia.org/wiki/Brezoi) de Petroşani au fost respinse. Voineasa, staţiunea care beneficiază de o investiţie de 35 milioane de euro, nu are oportunităţi de dezvoltare, fiind văduvită de starea drumurilor, posibilităţile reduse de cazare, iar mai nou, şi reţeaua de curent ridică mari probleme.
Deşi anul trecut, în luna mai, a fost anunţată cu mare fast reabilitarea porţiunii de drum dintre Voineasa şi Obârşia Lotrului, iată că acum, în luna martie, după o perioadă scurtă de ninsoare, accesul în staţiune devine o adevărată provocare. Riscul de a petrece timpul cu maşina în service este mai mare decât acela de a petrece timpul pe pârtie. Se pare că lucrările executate anul trecut au fost de mântuială, deoarece apa scursă de pe versanţi s-a infiltrat în platforma drumului, iar carosabilul este acum vălurit, crăpat şi plin de gropi.
Domnule ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi când aveţi în plan demararea reabilitării şi modernizării DN7A, ţinând cont de importanţa pe care acesta o are în dezvoltarea turismului local?”, arată senatorul Bulacu în documentul citat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ