Deputatul Ion Cupă, ales președinte al ALDE Dolj

Delegaţii filialei judeţene Dolj a partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) au ales sâmbătă, 17 martie, în cadrul Conferinţei Judeţene de Alegeri noua conducere a organizației, la eveniment fiind prezenți 750 de delegaţi din județ.

0

În urma votului, preşedintele filialei ALDE Dolj a fost ales deputatul Ion Cupă. Totodată, funcţiile de vicepreşedinţi ai filialei vor fi ocupate de Anişoara Stănculescu, Marius Cristian Tuţă, Andra Mirela Popescu, Adrian Costin Marinescu, Sorin Cosmin Vâlcu, Adinel Ionel Ilincă, Eugen Cristian Zavracu, Nicu Marinescu şi Florian Popa.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE Norica Nicolai a vorbit despre democraţie în politică şi despre consecvenţă în politică: „Ani de zile am luptat şi continuăm să luptăm cu ceea ce se crede în detrimentul adevărului. Doamnelor şi domnilor, democraţia în politică înseamnă şi democraţia în partid. Şi ALDE este partidul care respectă şi privilegiază competiţia în care liderii se aleg nu la DNA, nu la SRI, nu prin zornăit de cătuşe, liderii se aleg dintre oamenii care sunt respectaţi de ceilalţi, dintre oamenii care au garanţia unei moralităţi, demnităţi şi decenţe în conducere. Şi sunt sigură că astăzi, la Dolj, veţi alege aceşti lideri. Liderii de care România are nevoie“.
Norica Nicolai a făcut referire, în cadrul intervenţiei sale, la vicepreşedintele ALDE Dolj, Anişoara Stănculescu, fostul candidat al ALDE la Primăria Craiovei, afirmând: „Am avut bucuria să vin în alegerile locale şi să susţin o femeie. Vedeţi, ea a început seria luărilor de cuvânt, eu o închei. Asta nu se întâmplă pentru că de regulă femeile au ultimul cuvânt, ci se întâmplă pentru că în politică noi nu avem nevoie de cote. Noi vom reuşi să ne impunem prin ceea ce suntem şi prin ceea ce facem şi eu am convingerea, Anişoara, că la viitoarele alegeri tu te vei impune ca primar al Craiovei prin ceea ce eşti şi, mai ales, prin ceea ce vei face“.
La rândul său, secretarul general al ALDE Daniel Chiţoiu a mulţumit în mesajul transmis la Conferinţa Judeţeană a ALDE Dolj conducerii filialei, „care de-a lungul celor patru ani de zile a obţinut rezultate foarte bune atât la alegerile prezidenţiale din 2014, atunci când l-am susţinut pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu candidat independent, cât şi la alegerile locale şi parlamentare din 2016, soldate cu un număr foarte mare de aleşi locali şi, de asemenea, cu un reprezentant în Parlamentul României, în persoana domnului deputat Ion Cupă. Vreau să vă mulţumesc pentru ziua de astăzi, pentru modul de organizare şi pentru participarea dumneavoastră numeroasă. Asta îmi dă speranţe că această filială va fi printre cele mai bune filiale la nivel naţional“.

La conferinţa de alegeri a ALDE Dolj au participat secretarul general al ALDE Daniel Chiţoiu, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE Norica Nicolai, preşedintele organizaţiei de tineret a ALDE Claudiu Catana, preşedintele ALDE Argeş Simona Brătulescu, preşedintele ALDE Mehedinţi Viorel Palaşcă, preşedintele ALDE Teleorman Florică Ică Calotă, preşedintele ALDE Timiş Marian Cucşa, preşedintele ALDE Bucureşti Andrei Gerea, preşedintele ALDE Olt Mihai Niţă, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Sorin Roşu Mareş.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ