Deputatul Nicolae Giugea (PNL): „Reabilitarea întregii rețele de conducte de termoficare a Craiovei va dura 100 de ani“

0

Vineri, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferință de presă susținută de deputatul de Dolj Nicolae Giugea. Acesta a vorbit despre evenimentele politice de la sfârșitul săptămânii trecute: Congresul PSD și Consiliul Național de Coordonare al PNL. Nicolae Giugea s-a referit la ideile promovate de Liviu Dragnea în cadrul discursului său. «Dl. Liviu Nicolae Dragnea uită că suntem în UE și, atunci când intri într-o astfel de asociere, arăți că îți asumi valorile ei. Iar acestea sunt legate de valoarea individului și descentralizarea puterii. La Congresul PSD ni s-a prezentat o viziune care arată dorința de concentrare a puterii într-o singură mână, promovarea valorilor colectiviste și guvernarea prin pedepse», a declarat Nicolae Giugea, care a mai spus că aceste valori contravin celor occidentale.
De asemenea, deputatul liberal s-a referit la Consiliul Național de Coordonare al PNL, care s-a derulat duminica trecută. «Sunt 8 luni de la Congresul care a consființit fuziunea dintre cele două partide. Și s-au pornit motoarele care duc înainte partidul. Pentru că au fost tot felul de speculații legate de relația dintre partid și președinte, s-a votat ca la alegerile prezidențiale din 2019, candidatul nostru să fie Klaus Iohannis. În al doilea rând s-a definit clar poziția PNL față de PSD. În felul acesta nu există dubii legate de modul cum ne poziționăm față de actuala guvernarea. Pe scurt, nu există nicio înțelegere subterană cu PSD. De asemenea, am stabilit tot prin vot ca Ludovic Orban să fie candidatul nostru pentru funcția de prim-ministru», a mai precizat Nicolae Giugea.
Un alt subiect abordat a fost legat de situația sistemului de Termoficare din Craiova. «Conform datelor puse la dispoziție chiar de Regia de Termoficare până acum au fost reabilitați 12 km de conducte. Cum întreaga rețea are peste 540 de km, iar din 2012 până acum ritmul a fost de 1% pe an, rezultă că reabilitarea întregii rețele va dura 100 de ani», a spus deputatul liberal. El a mai adăugat că și în privința centralelor termice și a punctelor termice, situația este similară. «Din 2012 până acum au fost reabilitate 3 puncte termice și mai sunt de reabilitat 80, ceea ce înseamnă că în 160 de ani, va fi terminată și activitatea acesta», a spus deputatul liberal. El a încheiat referindu-se la situația contorizării la nivel de bloc. «Acțiunea s-a încheiat în 2008, deci acum 10 ani. Prin urmare, acum aceste contoare ar trebui trebui înlocuite, ceea ce nu s-a făcut»“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ