Jean Marinescu (europarlamentar PNL): Viorica Dăncilă este cel mai slab candidat pentru funcția de prim-ministru pe care România l-a avut vreodată!

Europalamentarul PNL Marian Jean Marinescu a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Craiova, că Viorica Dăncilă este „cel mai slab candidat pentru funcția de prim-ministru pe care România l-a avut vreodată“ și dacă Dăncilă este tot ce putea oferi mai bun PSD la ora actuală „avem o mare problemă“.

0

„Eu cred că este cel mai slab candidat pentru funcția de prim-ministru pe care România l-a avut vreodată. Aceasta este părearea mea. Singurul criteriu de alegere a fost că este din același județ cu președintele partidului. Acesta este singurul criteriu. Consider că acest partid nu are niciun fel de legătură cu țara. Absolut deloc. Are legătură doar cu ceea ce se întâmplă în interiorul partidului. Degeaba au pus o persoană care este ascultătoare, că aceasta este aprecierea lor. Am tot auzit că nu este conflictuală și că se înțelege bine cu toată lumea. Va trebui să meargă singură la tot felul de evenimente, fără să îi stea cineva în spate mereu. Vor fi tot felul de situații și nu cred că va face față, din păcate. Fiecare dintre noi avem niște limite. Trebuie să ni le cunoaștem, mai ales când de noi poate să depindă foarte multă lume“, a declarat Jean Marinescu. Acesta a adăugat că „Viorica Dăncilă este cel mai bun dintre ceea ce putea să ofere PSD la ora actuală. Așa a spus un alt ministru și actual prim-ministru interimar. Dacă acesta este cel mai bun ce are PSD înseamnă că avem o mare problemă. Credeți-mă. Eu respect pe toată lumea, dar trebuie ca fiecare să își vadă limita. Nu știu ceea ce a gândit domnul președinte al României când a acceptat-o. Chiar nu știu”, a precizat Marinescu.

Președinția Consiliului UE, de neimaginat sub Guvernul Dăncilă
Europarlamentarul liberal a vorbit și despre momentul în care România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019, afirmând că nu-și poate imagina un consiliu prezidat de primul ministru Dăncilă. „Pe acești oameni (din PSD – n.red.) nu îi interesează că România, în mai puțin de un an, va îndeplini funcția de președinte al Consiliului European, ceea ce este foarte important. Încă de acum are posibilitatea să intervină în procesul legislativ, iar perioada este foarte importantă pentru că s-a conturat ideea ca bugetul viitor și politicile europene să fie aprobate înainte de alegeri. Toate acestea se vor derula în timpul președinției României. Consiliile sunt prezidate de miniștri. Vă rog să vă închipuiți consilii prezidate de miniștrii care sunt sau care vor fi atunci. De asemenea imaginați-vă un consiliu prezidat de primul ministru al nostru. Pentru mine este inimaginabil ce va fi în perioada următoare. În Consiliul pentru Transport avem nevoie de oameni buni, mai este cel pentru Dezvoltare sau la Agricultură se va susține oaia probabil. Este inimaginabil că România poate să ajungă într-o asemenea situație“, a precizat eurodeputatul.

MJM: România este altfel
Marinescu Jean Marinescu spune însă că el încearcă pe cât posibil să le explice partenerilor noștri din UE că România nu este reprezentată de actuala guvernare, iar românii sunt altfel „Eu la toate întrebările pe care le primesc spun că acești oameni nu reprezintă România de fapt. Mesajul pe care fac tot posibilul să îl transmit în această perioadă este că România nu este ceea ce se vede prin acest Guvern. Pentru că românii sunt altfel. Gândiți-vă ce a gândit premierul japonez. El a gândit așa, părerea mea: dacă la nivel de Guvern oamenii nu sunt în stare să îndeplinească niște norme diplomatice, având în vedere că cei din Guvern sunt cei mai buni, înseamnă că nu ai ce să faci cu restul poporului. Noi nu merităm această apreciere. Nu suntem așa. Din păcate au dovedit și dovedesc mereu că acești oameni nu au niciun fel de legătură cu ce vrea cetățeanul român”, a conchis europarlamentarul.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ