Senatorul Bulacu: „Pârtia Transalpina Ski Resort a devenit un eșec marca PSD“

„Astăzi (miercuri - 10 ianuarie, n.red.) m-am deplasat în comuna Voineasa pentru a discuta cu factorii implicați, despre soarta pârtiei de schi. Am găsit mai mulți oameni la sediul Primăriei, nemulțumiți de această situație și afectați direct sau indirect de acest blocaj. După mai multe discuții cu primarul comunei am primit asigurări că, împreună cu personalul primăriei, vor fi luate toate măsurile ca pârtia să poată funcționa, măcar începând cu 20 ianuarie”, a anunțat, pe pagina sa de socializare, senatorul liberal Romulus Bulacu.

0

„Primăria Voineasa era depășită de managementul acestui proiect”
Anterior, parlamentarul vâlcean criticase, într-un comunicat de presă ceea ce numise „lipsa de viziune şi predictibilitate a autorităţilor locale şi judeţene“ pe care le consideră vinovate de faptul că nici până la această dată pârtia nu a fost deschisă: „Din păcate, amatorii de schi din judeţul nostru vor trebui să plece în alte locuri anul acesta pentru a se putea bucura de hobby-ul preferat. Pârtia de la Voineasa, cu un potențial imens pentru dezvoltarea acestui judeţ, rămâne închisă. Echipamente de multe milioane de euro vor mai aștepta un an pentru a fi puse în funcţiune. Lipsa de viziune şi predictibilitate a autorităţilor locale şi judeţene și-a spus cuvântul. La începutul acestei săptămâni, nu s-a prezentat nici măcar un ofertant pentru licitația organizată în vederea administrării domeniului schiabil TRANSALPINA SKI RESORT de la Obârșia Lotrului. Am atras atenţia autorităţilor încă de la sfârşitul anului trecut că ne vom confrunta cu o astfel de situație. O investiţie modernă de peste 34 mil de euro, plătită din taxele şi impozitele cetăţenilor este inutilizabilă din cauza incompetenţeiautorităţilor. Primăria Voineasa era depășită de managementul acestui proiect, iar Consiliul Județean, în această problemă a manifestat indiferență și indolență. Neimplicarea administrației județene are efecte dramatice pentru economia Vâlcii. Președintelui CJ, deși îi place să taie panglici pentru toate drumurile comunale, se sustrage atributului de monitorizare şi susţinere cu specialiştii din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean, în vederea derulării procedurii de atribuire a administrării acestui proiect din comuna Voineasa. În perioada în care preşedintele CJ Vâlcea avea datoria morală de a asigura concretizarea licitației, el era ocupat cu instituirea unei taxe de 1 % pe cifra de afaceri pentru operatorii din turism, cei care au cel mai mult de suferit în acest moment. Dacă aceasta este strategia PSD pentru dezvoltarea turismului, vai de viitorul acestui judeţ!
Nu mai am pretenția ca actuala administrație a Consiliului Județean să facă lobby pentru modernizarea județului, ci măcar să continue investițiile existente. Pârtia de schi Transalpina Ski Resort, pentru care ne-am zbătut cu toții, conștientizând importanța vitală pentru dezvoltarea turismului și economiei vâlcene, a devenit un eșec marca PSD.
Sezonul trecut, în numai o săptămână, pârtia a atras peste 7000 de turiști, iar în 4 ani peste 60.000. Anul acesta, ne uităm cu regret la Valea Prahovei şi ne gândim că deşi “munţii noştri aur poartă”, noi schiem din poartă-n poartă“, a opinat senatorul Bulacu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ