A fost semnat contractul pentru un aparat RMN la SJU Vâlcea

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea (SJU) va avea, în aproximativ patru luni, un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN). Marți, 9 ianuarie președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, și managerul SJU, medicul Dan Ponoran, au participat, la Palatul Victoria, la semnarea contractului de achiziție a acestui aparat, în prezența premierului Tudose.

0

În cadrul ceremoniei de marți au fost semnate contractele pentru 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 de aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică).

Președintele CJ Vâlcea: „Aparatul costă circa 45 miliarde lei vechi”
„Aşa cum am spus în urmă cu câteva luni, judeţul Vâlcea va fi dotat cu un aparat RMN. Astăzi, la sediul Guvernului României, împreună cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, domnul Dan Ponoran, am participat la semnarea contractelor pentru achiziţionarea mai multor echipamente de imagistică medicală de ultimă generaţie, pentru mai multe spitale din ţară. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, i-a încredinţat pe români, la prezentarea programului de guvernare, că ne vom ţine de cuvânt şi domeniul sănătăţii va beneficia de investiţii masive. De astăzi, în prezenţa domnului prim-ministru Mihai Tudose şi a ministrului sănătăţii Florian-Dorel Bodog, nouăsprezece judeţe devin beneficiarele unor aparate RMN, Sisteme de Arhivare a Imaginilor Medicale (PACS) şi a unor computere Tomograf. Avem tomograf nou, avem dispozitiv RMN, am investit peste 70 de miliarde lei vechi în Spitalul Judeţean Vâlcea într-un singur an (2017), iar astăzi aproximativ 45 de miliarde lei vechi vin în judeţul Vâlcea pentru sănătatea concetăţenilor noştri. Sunt veşti bune şi vom continua să construim pentru vâlceni în logica binelui pentru oameni“, a declarat președintele Consiliul Judeţean Vâlcea.
Aparatele achiziţionate în urma contractelor semnate vor fi folosite pentru dotarea a 33 de spitale din ţară şi din Capitală, unităţi medicale care nu au astfel de echipamente.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ