Surse din Combinatul Oltchim spun că operatorul chimist care a decedat se numeşte Florin Bobleagă. Acesta ar fi intrat în vasul în care urma să facă intervenţii şi, după ce a coborât câteva trepte, i s-ar fi făcut rău şi ar fi căzut de pe scară. Şeful de secţie Ionel Bejenariu (59 de ani) a încercat să îl salveze, dar vaporii l-au afectat puternic şi pe el. În cazul lui Florin Bobleagă nu s-a mai putut face nimic, decesul fiind declarat la ora 10.41. Rămâne de văzut dacă furtunul de aerisire era în regulă şi dacă au fost folosite măşti pentru protecţie respiratorie.

Celălalt angajat se află la spital în stare stabilă
Dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Ionel Bejenariu a fost stabilizat. Medicul Dan Ponoran, directorul acestui spital, a declarat marţi, la ora 15.30, că la acel moment Bejenariu îşi revenise: ”Este stabil, nu sunt probleme, cel puţin nu acum”.

IPJ Vâlcea: S-a înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea a anunţat că în această situaţie s-a înregistrat un dosar pentru ucidere din culpă: ”La data de 12 decembrie în jurul orei 9.30 am fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de muncă la combinatul Oltchim. Poliţia şi ambulanţa s-au deplasat la faţa locului. Unul dintre cei doi bărbaţi implicaţi a decedat, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Se pare că cei doi au coborât într-un recipient pentru a face o reparaţie, dar au fost intoxicaţi de la emanaţiile de gaze ale substanţelor depozitate anterior în recipient. (…). S-a înregistrat un dosar pentru ucidere din culpă, art.349 şi art.350 Cod Penal“, a precizat IPJ Vâlcea.

Conducerea Oltchim anunţă o comisie internă
Conducerea Oltchim a anunţat într-un comunicat de presă că la nivelul companiei a fost constituită o comisie internă pentru a analiza acest incident.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ