Proiect de lege în sprijinul condamnaţilor pentru corupţie

Persoanele condamnate pentru corupţie ar putea primi dreptul de a putea fonda societăţi private, acesta fiind interzis în prezent de normativele în vigoare. Iniţiat de Cătălin Marian Rădulescu, deputat PSD de Argeş, şi susţinut de 59 de aleşi social-democraţi, proiectul de modificare a Legii Societăţilor a fost depus la Camera Deputaţilor pe 7 decembrie a.c.

0

„Considerăm că interzicerea a fi fondatorul unei societăţi persoanelor care au fost condamnate pentru infracţiuni de corupţie ar trebui eliminată. Faptele de corupţie au un subiect calificat şi privesc exercitarea unor atribuţii în domeniul public. Săvârşirea unei infracţiuni care priveşte exercitarea unor atribuţii într-o funcţie sau demnitate publică nu influenţează activitatea unei societăţi din domeniul privat”, se arată în expunerea de motive.
Prin urmare, se propune modificarea Legii 31/1990, Legea Societăţilor, Art.6, alin(2), astfel: „Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infracţiuni contra patrimoniului, prin nesocotirea încrederii, delapidare, infracţiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracţiuni prevăzute de Legea 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, republicată, sau pentru infracţiunile prevăzute de prezenta lege”.
Printre semnatarii proiectului se află şi deputaţi din toată zona Olteniei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ