Mesajul Primarului Craiovei, Mihail Genoiu, la aniversarea a 70 de ani de la înființarea UCV
„Universitatea din Craiova a demonstrat că reprezintă un punct de referință pentru întreaga regiune“

0

Aniversarea a 70 de ani de la înființarea Universității din Craiova este o aniversare cu multiple semnificații nu doar pentru instituție, ci pentru întreaga comunitate. Este o aniversare care ne oferă prilejul nouă, tuturor craiovenilor și autorităților, să omagiem personalitățile care au pus umărul, de-a lungul timpului, la constituirea unei veritabile pepiniere de profesioniști care au contribuit la emanciparea și dezvoltarea Craiovei.
Edificarea unei instituții de învățământ universitar este un proces dificil, anevoios, realizabil cu mari eforturi intelectuale și umane. Iar Universitatea din Craiova a demonstrat, de-a lungul timpului, că reprezintă un punct de referință nu doar pentru municipiu, ci pentru întreaga regiune, devenind sinonim cu excelența în educație. O simplă trecere în revistă a istoriei celor 70 de ani de la înființare ne relevă faptul că Universitatea din Craiova a devenit cel mai important furnizor de resurse umane calificate pentru tot ceea ce înseamnă instituții publice sau companii private ale municipiului nostru și nu numai. Prin strădania comună a membrilor comunităţii sale academice, Universitatea din Craiova a reuşit să-şi îndeplinească misiunea de a forma generaţii succesive de tineri în spiritul respectului pentru adevăr şi al cunoaşterii ştiinţifice, ataşamentului pentru valorile naţionale şi universal umane.
Din calitatea de reprezentant al instituției care susține excelența în educație, sunt convins că mulți dintre liceenii premiați de Primăria Craiova au devenit studenții de elită ai Universității, cetățeni cu care ne mândrim. De asemenea, parteneriatele dezvoltate, în ultimii ani, de autoritățile locale și comunitatea academică demonstrează disponibilitatea totală și implicarea Primăriei Craiova în proiecte ce sprijină tinerii preocupați de performanță, proiecte ce au ca scop final emanciparea orașului și a comunității noastre. Întărim și cu această solemnă ocazie, dorința Municipalității de a continua și dezvolta parteneriatele dintre instituțiile noastre, atât cele care contribuie la adaptarea ofertei educaționale cu piața muncii, dar și cele care implică latura educațională și studiile de cercetare.
Fie ca inovarea, evoluția și excelența în educație să fie elementele reprezentative și pe viitor pentru Universitatea din Craiova!
Să vă bucurați de admirația și respectul real al societății pentru realizările obținute și să prosperați întru educație și știință!
La mulți ani!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ