Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înființarea Universității din Craiova

0

„Celebrarea a 70 de ani de învățământ superior în Bănie ne oferă prilejul de a vorbi deschis despre excelență în educație, despre devotament și dedicare, dar și despre un parcurs academic remarcabil, care a purtat Universitatea din Craiova, peste obstacole și neajunsuri, către recunoașterea internațională.
Este momentul să ne amintim eforturile însemnate și stăruințele de care a fost nevoie pentru ca un vis frumos și o dorință arzătoare, consfințită acum 88 de ani prin votul craiovenilor reuniți la Palatul Administrativ, să devină realitate în anul 1947, dar și de cele care au urmat, pentru a transforma tânăra universitate în instituția reputată de astăzi.
Șapte decenii pot părea o perioadă scurtă, dacă ne uităm la transformările profunde pe care le-a parcurs Universitatea din Craiova – de la structura care, din cauza dificultăților, își începea activitatea cu o singură facultate la cea care, în prezent, oferă aproximativ 200 de programe pentru studii de licență și master și o bogată gamă de specializări doctorale, confirmându-și vocația europeană.
Vă felicit pe dumneavoastră, domnule rector, domnule președinte al Senatului, echipa de conducere și întregul corp profesoral, pentru modul onorant în care continuați această evoluție impresionantă, prin preocuparea pentru asigurarea unui învățământ superior de calitate, prin dezvoltarea și modernizarea bazei materiale, prin stimularea demersurilor în sfera cercetării și inovării.
La ceas aniversar, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă rog să primiți expresia respectului și a deplinei noastre aprecieri, alături de sincere urări de putere de muncă și succes în toate inițiativele viitoare, asigurându-vă și pentru viitor de susținerea noastră și deschiderea pentru colaborare. La mulți ani!”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ