ALDE Dolj: Parteneriatul public–privat trebuie relansat

Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj: „Legea parteneriatului public-privat odată devenită operațională va crea oportunități mari de dezvoltare“.

0

„Considerăm că toate neajunsurile legii parteneriatului public-privat trebuie eliminate în cel mai scurt timp, iar normele de aplicare a legii să fie emise astfel încât legea să devină operațională. Depotrivă autorități locale, investitori români și străini așteaptă această lege pentru a realiza împreună proiecte importante de dezvoltare.
Există interese legitime ale municipalităților și ale investitorilor privați în derularea unor proiecte care pot fi partajate în favoarea comunităților și a cetățenilor. Din păcate ele sunt blocate de întârzierile în rezolvarea lacunelor din lege.
În condițiile în care comunitățile locale nu au întotdeauna resursele necesare pentru proiecte de anvergură, parteneriatul cu investitori privați devine absolut necesar. El trebuie încurajat de către toată lumea. Este păcat să amânăm inițiative excepționale și să nu valorificăm resurse (precum unele terenuri, de exemplu, care și în Dolj nu produc decât buruieni) benefice pentru modernizare și dezvoltare.
Solicităm factorilor în drept să ia acele măsuri prin care legea parteneriatului public-privat să devină operațională“, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ