Mesajul primarului municipiului Craiova, Mihail Genoiu, de Ziua Armatei Române
„Ziua Armatei înseamnă jertfa a peste 800.000 de militari români căzuţi la datorie“

0

Ziua Armatei României reprezintă un moment important pentru întreaga nație, impregnat de simbolism şi semnificaţii. E zi de sărbătoare astăzi pentru toţi cei care poartă uniforma armatei României. Ei sunt sărbătoriţii zilei. Iar noi, ceilalţi, celebrăm militarii și instituţia care ne apără graniţele şi care onorează, cu cinste și profesionalism, angajamentele ţării noastre în teatrele de operaţiuni externe.
Ziua de 25 octombrie a fost aleasă pentru a marca un moment simbolic în istoria poporului român și anume – eliberarea de către Armata Regală Română a ultimelor localităţi din Transilvania aflate sub ocupaţie străină, la data de 25 octombrie 1944.
Ziua Armatei înseamnă jertfa a peste 800.000 de militari români care au căzut la datorie, au dispărut sau au fost răniți în cel de-al Doilea Război Mondial. Dar Ziua Armatei ne trimite cu gândul și la Războiul de Independență din 1877 sau la Primul Razboi Mondial, unde, aceeași Armată, apărătorul dintotdeauna al intereselor românilor, și-a facut datoria.
Este o zi de omagiu și bucurie pe care noi, civilii, trebuie să le-o acordăm în totalitate celor îmbrăcaţi în uniforma militară. Să nu uităm că Armata este instituția în care toți cetățenii au încredere și pe care o prețuiesc.
Pentru militarii din Craiova, Ziua Armatei are o semnificație și mai importantă, datorită rolului major pe care îl ocupă în prezent orașul nostru pe harta apărarii internaționale, prin înființarea Brigăzii Multinaționale la Craiova și prin implicarea militarilor din Craiova în importante misiuni NATO. Iar diversitatea evenimentelor inițiate în acest an în Craiova, pentru a sărbători Ziua Armatei, demonstrează încă o dată profesionalismul cadrelor militare și deschiderea acestora către cetățenii de toate vârstele.
La mulți ani, de Ziua Armatei! La mulți ani, militari!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ