Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Armatei României

0

„Sărbătorim astăzi o instituție fundamentală a statului, care a ajuns să se identifice, de-a lungul vremii, cu marile aspirații ale națiunii noastre, făcând posibilă împlinirea dezideratelor de libertate, unitate și suveranitate și așezând fundamentul pe care se ridică România prezentului.
Am marcat, în 2017, 140 de ani de la eroicele confruntări prin care Armata ne-a câștigat independența, cu jertfele celor căzuți la Grivița, la Rahova și Plevna. Am comemorat, tot în acest an, un secol de la luptele teribile din triunghiul de foc Mărăști – Mărășești – Oituz, lupte care au deschis drumul către nașterea României Mari.
Astăzi, se cuvine să ne plecăm frunțile în memoria tuturor celor care s-au sacrificat pentru crezul unui întreg popor, dar și să ne exprimăm respectul pentru militarii zilelor noastre – oameni care se remarcă prin bună pregătire și responsabilitate, dar și prin modestie și discreție, oameni care și-au dedicat cariera, precum și întreaga viață împlinirii datoriei față de țară.
Stimați militari, prin acțiunile pe care le-ați desfășurat în teatrele de operații, prin parteneriatul reușit pe care l-ați dezvoltat în cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, onorați parcursul strălucit al Armatei și reconfirmați prestigiul țării noastre, ca aliat de încredere, ferm implicat în eforturile comune de asigurare a stabilității internaționale.
În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă rog să primiți expresia respectului nostru și a deplinei aprecieri pentru modul în care vă îndepliniți misiunea asumată, sub culorile drapelului național, precum și sincere urări de sănătate, putere de muncă și mult succes în activitatea dumneavoastră de înaltă răspundere. La mulți ani!”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ