Criză de sânge în spitalele din Vâlcea

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu (foto), le solicită primarilor să se implice în campania de recoltare de sânge si să popularizeze facilitățile pe care le primesc donatorii voluntari.

0

„Prin intermediul unei adrese transmisă Consiliului Judeţean Vâlcea, conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea ne informează că numărul donatorilor de sânge a scăzut dramatic în judeţul Vâlcea, fapt ce poate periclita asigurarea stocului de sânge şi a componentelor sanguine de care au nevoie unităţile medicale vâlcene, motiv pentru care solicită sprijinul instituţiei noastre. Pentru evitarea unor sincope în asigurarea necesarului de terapie transfuzională pentru pacienţii din judeţul nostru, Constantin Rădulescu, Preşedintele Consililui Judeţean Vâlcea, a dispus transmiterea unei circulare către toţi primarii din judeţul Vâlcea, prin care le solicită să se implice în rezolvarea acestei probleme şi să afişeze la sediile instituţiilor pe care le conduc o listă cu drepturile donatorilor voluntari de sânge“, informeaza CJ Vâlcea.

„Sper că vâlcenii vor înţelege acest strigăt de ajutor”
„Scăderea dramatică a numărului de donatori ai Centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea este un subiect care trebuie să ne preocupe şi pe noi, conducătorii unităţilor administrativ teritoriale, şi de aceea m-am adresat primarilor vâlceni cu rugămintea de a face publice aceste drepturi ale donatorilor voluntari. Consider că este de datoria noastră să ne implicăm în educarea şi informarea cetăţenilor cu privire la importanţa donării de sânge şi la drepturile donatorilor voluntari, care, pe lângă mulţumirile autorităţilor pentru generozitatea gestului lor, pot primi şi unele recompense materiale. Sper că demersul meu îşi va atinge scopul şi că vâlcenii vor înţelege acest strigăt de ajutor, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de terapie transfuzională. Tuturor, le mulţumesc anticipat pentru implicare”, a declarat Constantin Rădulescu.

Ce primesc donatorii de sânge
În prezent, un donator de sânge primeşte din partea Guvernului tichete de masă în valoare de 63 de lei, o zi liberă de la serviciu sau de la școală, transport gratuit, precum și un set de analize gratuite.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ