Primăria Călimăneşti investeşte în învăţământ

Primăria Călimăneşti, judeţul Vâlcea, a obţinut prin PNDL II (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) finanţări pentru trei unităţi de învăţământ.

0

Potrivit primarului Florinel Constantinescu, unul dintre aceste proiecte vizează dotări cu echipamente şi mobilier specific didactic şi de laborator, alte categorii de echipamente şi dotări independente pentru Liceul Tehnologic de Turism Călimăneşti. Valoarea proiectului este de 323.190 lei. De asemenea, Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 Călimăneşti va beneficia de dotări cu echipamente şi mobilier specific didactic şi de laborator în valoare de 464.470 lei. Şi Şcoala Gimnazială ”Şerban Vodă Cantacuzino” va fi dotată cu echipamente şi mobile care vor însuma 383.180 lei.
Sumele alocate sunt sume maxime pentru fiecare proiect, însă în urma licitaţiilor acestea pot fi mai mici. Drept urmare, toate economiile rezultate vor fi redistribuite spre proiectele care nu au primit finanţare în această etapă.
PNDL este un program de finanţare multianual şi are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare necesare pentru a creşte atractivitatea climatului investiţional al localităţilor din România.
Programul finanţează proiecte diverse, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ