Budeşti-Vâlcea: Proiect pentru o grădiniţă încăpătoare şi modernă

În comuna Budeşti, judeţul Vâlcea, va fi construită o grădiniţă modernă şi încăpătoare, ca urmare a numărului mare de copii din localitate.

0

Potrivit primarului Ion Vlădulescu, proiectul, care însumează circa 16 miliarde lei vechi, a fost declarat recent eligibil pentru finanţare, de către Ministerul Dezvoltării prin PNDL II.
„În Budeşti, există o singură grădiniţă, în afara sălilor pentru cei mici, aflate în fiecare şcoală. Însă nu este suficient. Avem nevoie de o grădiniţă nouă, modernă şi foarte încăpătoare. Numărul copiilor este în creştere, în plus, ne dorim să îi aducem acasă pe preşcolarii din comună care învaţă la grădiniţe din Râmnicu Vâlcea. În Budeşti, sunt circa 500 de copii, iar conducerea primăriei îşi propune să le asigure condiţii cât mai bune”, spune primarul Vlădulescu.
Pe lângă proiectul grădiniţei, au mai fost declarate eligibile pentru finanţare un proiect de amenajare reţea publică de apă uzată în satele Linia şi Racoviţa, precum şi construirea unui pod peste pârâul Sâmnic în punctul DC 30 Androneşti.
Aflată la 12 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, comuna Budeşti deţine un parc industrial în care lucrează 3.000 de oameni, cu perspective certe de extindere.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ