Deşi, de circa trei săptămâni, a intrat în vigoare o hotărâre a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea care îi sancţionează cu sume cuprinse între 200 și 2.500 lei pe cei care fac mizerie pe domeniul public, oraşul este încă murdar. Pentru a demonstra că nu se joacă, municipalitatea a aplicat, deja, prin Poliţia Locală şi Corpul de control al primarului, primele amenzi şi a dat şi zeci de avertismente.
Însă, în paralel cu aruncatul pe străzi şi prin parcuri a tot ceea ce unii certaţi cu bunul simţ consideră că le prisoseşte, în Râmnicu Vâlcea se mai dezvoltă, nestingherit, deocamdată, un fenomen: mâzgălitul zidurilor. Zone din centrul oraşului sunt invadate de nenumărate picturi cu inscripţii inestetice care dau un aspect de urbe neîngrijită. Dacă în alte oraşe civilizate ale lumii manifestările de street art dau culoare şi bun gust, la Râmnicu Vâlcea „arta stradală” este discutabilă şi chiar lasă de dorit. Oare, dacă primăria ar pune la dispoziţie anumite clădiri pentru street art, n-ar mai fi măzgălite faţade sau ganguri? Greu de crezut.
Poate că până artiştii îşi intră în mână, ar fi de urmat o decizie a CL Buzău, care amendează cu sume de la 500 la 1.000 de lei scrisul sau desenul pe faţadele clădirilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ