Budeşti-Vâlcea: Reţeaua de gaze, înfundată de Ministerul Energiei

O licitaţie blocată inexplicabil la Ministerul Energiei face ca Budeşti, comuna cu 3.300 de locuri de muncă şi aproximativ 7.000 de locuitori, să nu poată beneficia de reţea de gaz metan.

0

Cum ministerul în cauză nu a reuşit nici până acum să deruleze licitaţia publică pentru desemnarea unui operator de reţea gaze, tot ce pot face locuitorii comunei, dar şi firmele care derulează afaceri la Budeşti, este să spere. La fel şi primarul Ion Vlădulescu (foto). În urmă cu trei ani, Primăria Budeşti depunea documentaţia pentru introducerea gazului metan în localitate, iar de atunci, tăcere. Recent, primarul a declarat că este posibil ca în luna octombrie a.c. situaţia să se clarifice, însă ar fi mulţumit ca acest lucru să se întâmple şi în noiembrie. „Am discutat la toate nivelurile, se pare că în octombrie se va clarifica problema licitaţiei. Nu mai contează când, poate să fie şi în noiembrie, dar numai să fie. Îmi doresc foarte mult introducerea gazului în Budeşti, precum şi extinderea reţelelor de canalizare. Localitatea este într-o continuă dezvoltare, iar aceste investiţii nu sunt un moft, ci o necesitate. Este de neconceput ca o comună cu o zonă industrială în plină dezvoltare şi cu 7.000 de locuitori să întâmpine astfel de obstacole”, a spus edilul.
La ora actuală, firmele româneşti au creat la Budeşti circa 1.300 de locuri de muncă, iar investitorii străini aproximativ 2.000.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ