Înaltpreasfinţitul Varsanufie a slujit la sfinţirea Bisericii „Tuturor Sfinţilor” din Ruse, Bulgaria

0

Duminică, 10 septembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Neofit, Mitropolit de Ruse, la slujba de sfinţire a Bisericii „Tuturor Sfinţilor” din Ruse, Bulgaria.
Noua biserică din Ruse a fost ridicată pentru comemorarea prigoanei suferită de către comunitatea ortodoxă din partea puterii comuniste în 1975, când a şi fost dărâmată o importantă biserică.
Slujba de sfinţire a fost săvârşită, în prezenţa Patriarhului Neofit al Bugariei, de către un sobor de ierarhi din care au făcut parte: Înaltpreasfinţitul Părinte Neofit, Mitropolit de Ruse, Înaltpreasfinţitul Părinte Longhin, Mitropolitul de Saratov şi Volsk, din Biserica Ortodoxă Rusă, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, din Biserica Ortodoxă Română, Preasfinţitul Părinte Tihon, Preasfinţitul Părinte Sionie, Stareţul Mănăstirii Troianu, Preasfinţitul Părinte Gherasim, Secretarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.
În cadrul slujbei de sfinţire, au fost aşezate în piciorul Sfintei Mese părticele din moaştele sfinţilor Pantelimon şi Teodor Tiron.
Solemnitatea momentului a fost dată şi de conferirea distincţiilor „Sfântul Dimitrie Basarabov”, precum şi de cuvintele de felicitare şi de recunoştinţă adresate tuturor celor care au sprijinit construirea noii biserici, dar şi participanţilor la acest eveniment.

Sursa: Arhiepiscopia Râmnicului

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ