Bani pentru Şcoala Gimnazială, 15 drumuri şi un pod
Vlădeşti-Vâlcea: trei proiecte au primit aprobare pentru finanţare

0

Trei obiective de investiţii deosebit de importante pentru comuna Vlădeşti, judeţul Vâlcea, au fost aprobate recent pentru finanţare de la bugetul de stat în perioada 2017-2020. Unul dintre aceste proiecte va îmbunătăţi condiţiile în care învaţă elevii din localitate şi vizează „Modernizare şi dotare Şcoala Gimnazială Grigore Mihăescu (corp A+B)”. Proiectul însumează 470.067,00 lei şi este considerat o prioritate pentru primarul Adrian Cosac (foto). Comuna Vlădeşti va mai primi 1.445.391.34 lei şi pentru proiectul „Drumuri de interes local”. Adrian Cosac a declarat că au fost depuse trei proiecte pentru drumuri, cel aprobat însumând 15 drumuri ce urmează să fie modernizate.
De asemenea, a fost alocată suma de 2.371,301,19 lei, pentru „Construcţie pod peste râul Olăneşti”. Podul le este extrem de necesar localnicilor, printre alte avantaje uşurându-le tranzitul cu aproximativ 2,5 kilometri.
Edilul comunei Vlădeşti a mai declarat că încă şase proiecte îşi aşteaptă finanţarea într-o perioadă de timp nedeterminată, deocamdată. Printre acestea se află ”Modernizare centru civic cu piaţă”, ”Modernizare sistem de iluminat”, ”Modernizare primărie”.
Aşezată la circa 3 kilometri de Râmnicu Vâlcea, în partea vestică, Vlădeşti este considerată o comună „de lux”. Populaţia de circa 3.000 de locuitori este în creştere. Primarul Adrian Cosac spune că şi-a propus să facă din Vlădeşti una dintre cele mai curate aşezări din România.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ