Tariful energiei termice facturate populaţiei creşte de luna viitoare cu 16 lei, după cum arată documentele înaintate consilierilor locali craioveni. Proiectul „privind aprobarea preţului local la energia termică produsă, distribuită şi furnizată din centralele termice, pe bază de gaze naturale şi prin puncte termice, precum şi a tarifului de distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie şi agenţii economici” a fost introdus în dezbaterea aleşilor locali craioveni peste ordinea de zi, urmând a fi aprobat în şedinţa ordinară din 31 august a Consiliului Local Municipal.
În documentaţia înaintată consilierilor locali craioveni, funcţionarii primăriei invocă drept motiv pentru scumpirea gigacaloriei noul preţ perceput de Complexul Energetic Oltenia pentru agentul termic distribuit de SRL-ul municipal prin punctele termice, valabil de la începutul acestui an, precum şi două hotărâri anterioare ale consiliului local, din 2016, privind cota pierderilor tehnologice acceptate în punctele şi centralele termice ale Termo Craiova SRL şi cota de 5 la sută din tarif alocată dezvoltării. „Preţul pentru energia termică livrată sub formă de apă caldă, facturat de către CEO de la 1 ianuarie 2017, este de 123,83 lei/Gcal fără TVA, conform adresei SC Termo Craiova nr.461/03.01.2017. În conformitate cu prevederile HCL nr.27/21.07.2016, valoarea pierderilor tehnologice de energie termică au fost stabilite la 19,31% pentru punctele termice şi de 21,05% pentru centralele termice, iar conform prevederilor HCL nr.133/29.09.2016, s-a aprobat o cotă de dezvoltare a SACET de 5% din tariful de producere şi distribuţie a energiei termice. În vederea punerii în practică a celor două hotărâri amintite mai sus, SC Termo Craiova SRL a fundamentat noi preţuri şi tarife către ANRSC în vederea avizării”, se arată în raportul întocmit de angajaţii Primăriei Craiova.

236 lei/gigacalorie – noul preţ al căldurii pentru craioveni
Avizele ANRSC au fost deja obţinute, precizează documentaţia înaintată consilierilor locali, tariful pentru gigacaloria facturată populaţiei urmând să crească de la 220 la 236 de lei. „Din cele arătate mai sus rezultă un preţ final, pentru energia termică distribuită prin punctele termice, de 110,31 + 123,83 = 234,14 lei/Gcal, exclusiv TVA, pentru agenţii economici şi 131,27 +147,36 = 278,63 lei , inclusiv TVA, pentru populaţie. Având în vedere faptul că tariful energiei termice produsă în punctele termice, care reprezintă aproximativ 93% din energia termică livrată populaţiei, se modifică de la 262,27 lei/Gcal la 278,63 lei/Gcal, se propune modificarea tarifului local la energia termică facturată populaţiei de la 220,5 lei/Gcal la 236,86 lei/Gcal, inclusiv TVA, reprezentând o creştere de 7,42%”, se arată în raportul anexat proiectului de hotărâre.

Facebook Comments

1 COMENTARIU

  1. […] Tariful energiei termice facturate populaţiei creşte de luna viitoare cu 16 lei, după cum arată documentele înaintate consilierilor locali craioveni. Proiectul „privind aprobarea preţului local la energia termică produsă, distribuită şi furnizată din centralele termice, pe bază de gaze naturale şi prin puncte termice, precum şi a tarifului de distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie şi agenţii economici” a fost introdus în dezbaterea aleşilor locali craioveni peste ordinea de zi, urmând a fi aprobat în şedinţa ordinară din 31 august a Consiliului Local Municipal. INTEGRAL în INDISCRET […]

LĂSAȚI UN MESAJ