Industriaşul Vuza candidează cu arsenal greu pentru Oltchim

Nouă oferte angajante au fost depuse pentru pachetele de active ale Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea aflat în insolvenţă, potrivit unui anunţ al Bursei de Valori Bucureşti.

0

Printre ofertanţi se află Chimcomplex Borzeşti, membră a grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), coordonat de industriaşul Ştefan Vuza. Chimcomplex este sprijinit la această licitaţie de holdingul american Tricon Energy, cu afaceri de 6 miliarde de dolari, ca partener comercial, de două fonduri de investiţii şi de cinci bănci europene. Tricon este un vechi partener de afaceri al Oltchim, prin această companie, combinatul din Râmnicu Vâlcea livrând leşie în Turcia şi Grecia timp de mai mulţi ani.
Chimcomplex a anunţat că prin integrarea activelor viabile de la Oltchim cu unităţile de producţie de pe platforma de la Oneşti, va crea Compania Română de Chimie. Aceasta va fi o platformă integrată de producţie în industria chimică, ce va deservi pieţele regionale şi internaţionale.

Preţul de pornire a vânzării este de 307 milioane euro
În urma modificării planului de reorganizare, Oltchim scoate la vânzare nouă active a căror valoare de piaţă este de 293 de milioane de euro: uzinele clor-alkali; uzina oxo-alcooli; uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site; vagoane cale ferată; procesare PVC; uzina petrochimică; VCM/PVC Râmnicu Vâlcea; uzina petrochimică Bradu – Piteşti; uzina anhidridă ftalică Râmnicu Vâlcea. Preţul de pornire a vânzării este de 307 milioane euro.
Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli. Societatea a intrat în insolvenţă în 2013, iar consorţiul format din Rominsolv şi BDO Busines Restructuring a fost numit administrator judiciar.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ