Călimăneşti: Tabără Naţională de Teatru, 17-27 iulie

0

În perioada 17-27 iulie, Primăria oraşului Călimăneşti organizează în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Vâlcea, Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, ed. a XI-a, şi în colaborare cu Fundaţia Act.or.Art, Bucureşti, Tabăra Naţională de Teatru ”Florin Zamfirescu”, ed. a IX-a, manifestări culturale menite a promova excelenţa în educaţie şi potenţialul cultural al oraşului Călimăneşti.
Festivitatea de deschidere oficială a acestora va avea loc marţi, 18 iulie 2017, ora 18:00, pe terasa Hotelului Central din Călimăneşti, în cadrul căreia vor putea fi admirate creaţii artistice realizate în cele zece ediţii anterioare ale taberei de pictură. Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, eveniment iniţiat în anul 2007, a devenit o tradiţie şi o emblemă pentru activitatea cultural- artistică a oraşului, în cadrul căruia se organizează ateliere de creaţie în domeniul artelor vizuale, expoziţii personale şi de grup cu lucrările artiştilor participanţi. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiştilor, contribuind la educarea gustului publicului, la intensificarea legăturilor între artişti şi la punerea în valoare a profesiilor artistice.
Tabăra de anul acesta va reuni, sub coordonarea d-lui Gheorghe Dican – preşedinte UAP Filiala Vâlcea, 10 personalităţi artistice din România: Luiza Barcan – critic de artă, Angela Tomazelli, Viorel Cosor, Vasile Fuiorea, Valentin Boboc, Rodica Lomnăşan, Georgiana Poenaru, Dalia Bialcovski, Claudiu Schiteanu, Cătălin Podoleanu – ale căror creaţii atistice realizate pe parcursul taberei le veţi putea admira în cadrul expoziţiei finale, care va avea loc miercuri, 26 iulie 2017, ora 18:00, la Centrul de Informare Turistică din Căciulata.

Tabăra Naţională de Teatru ”Florin Zamfirescu” de anul acesta, organizată sub coordonarea prof. univ. dr. Florin Zamfirescu, reuneşte absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică – I.L. Caragiale Bucureşti. Personalitate marcantă a teatrului şi filmului românesc, actorul Florin Zamfirescu şi-a făcut ucenicia pe scena Casei de Cultură din Călimăneşti, căreia, începând cu 8 mai 2009, i-a fost atribuit numele de Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu”.
Proiect iniţiat în anul 2009, din dorinţa maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activităţii culturale locale, ediţia din acest an a Taberei de creaţie invită la participarea şi implicarea celor interesaţi în atelierele de dezvoltare personală prin teatru, ateliere de dans, ateliere de teatru şi păpuşi, să se bucure de spectacole de teatru în aer liber şi statui vivante. De asemenea, concursul de dans pe perechi, iniţiat anul trecut, şi prima ediţie a concursului de recitare îmbogăţesc şi oferă ocazia iubitorilor de muzică, dans şi poezie de a-şi pune în valoare talentul.
Vă invităm să participaţi la desfăşurarea acestor activităţi.

PRIMAR,
Dr. FLORINEL CONSTANTINESCU

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ