Marii câştigători ai Concursului „Cocoşul de Hurez” au fost ceramiştii din Vâlcea

La Concursul de Creaţie a Festivalului „Cocoşului de Hurez”, ediţia 2017, ceraniştii vâlceni au câştigat majoritatea premiilor, dovedind, astfel, că un meşteşug vechi de peste trei secole este pe mâini bune.

0

Marele Premiu „Cocoşul de Hurez” a fost acordat Nicoletei Pietraru(foto), meşter ceramist din Horezu. Premiul I a revenit familiei Mihai şi Iulia Dogaru din localitatea Lungeşti, Premiul II a fost câştigat de familia Eugen şi Elena Pătru din Vlădeşti, iar Premiul III de familia Costel şi Georgeta Popa din Horezu. De asemenea, au fost acordate şi Premii speciale : Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea le-a acordat Premiul Special lui Gârbovan Gheorghe din Siseşti- Mehedinţi, Primăria oraşului Horezu, lui Molmos Jozsef din Corund Harghita, Filofteiei Coman din Curtea de Argeş, Dianei Popescu din Horezu-Vâlcea, şi lui Mathe Denes din Corund–Harghita. De asemenea, Fundaţia “Nişte Ţărani” a acordat Premiul Ceramiştilor Violetei şi lui Eugen Pătru din Vlădeşti.
Din juriu, al cărui preşedinte a fost în acest an Corina Mihăescu au mai făcut parte Mirela Creţu, Stelian Ogrezeanu, Florin Epure, Ostin Costel Mungiu.
„Cocoşul de Hurez” a reunit în acest an circa 130 de meşteri ceramişti români din judeţe precum : Harghita, Baia Mare, Mehedinţi, Olt, Miercurea Ciuc, Braşov, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Argeş ş.a. Duminică, 4 iunie, în Satul de vacanţă „Stejari” din Horezu, vizitatorii au putut participa şi la concursul de olărit pentru amatori „Strâmbă roata”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ