Concursul „Protejăm natura. Colectăm selectiv” şi-a desemnat câştigătorii

Grădiniţa cu Program Prelungit „Elena Farago”, Grădiniţa cu Program Prelungit „Petrache Poenaru” şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski” din Craiova sunt cele trei unităţi de învăţământ care au obţinut cele mai mari punctaje la concursul desfăşurat în cadrul proiectului „Protejăm natura. Colectăm selectiv”, organizat de SC Salubritate Craiova SRL în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj, SC Eco-Rom Ambalaje SA şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova. Cei trei câştigători vor beneficia, în perioada următoare, de amenajarea unui spaţiu verde în incintă.

0

„Interesul crescut manifestat de unităţile de învăţământ înscrise în acest proiect ne obligă să gândim proiecte noi, pe care să le implementăm în şcolile şi grădiniţele din Craiova din toamnă, odată cu începerea noului an şcolar. Am descoperit, pe parcursul acestui proiect, dascăli cu adevărat interesaţi de protejarea mediului înconjurător, care insuflă dragostea pentru natură şi copiilor pe care îi educă. Felicităm câştigătorii şi ne dorim ca aceştia, şi nu numai, să continue să depună eforturi în adoptarea, de către întreaga noastră comunitate, a unui comportament responsabil în gestionarea deşeurilor de ambalaje”, a declarat Mihai Butari, director general SC Salubritate Craiova SRL.
La startul competiţiei organizate de SC Salubritate Craiova s-au înscris 26 de unităţi de învăţământ din municipiul Craiova, care au organizat pe parcursul lunii mai activităţi didactice în baza materialelor educative puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje SA şi Salubritate Craiova SRL, dar şi ateliere de reciclare creativă, evenimente de promovare a colectării selective (distribuire de fluturaşi, flash mob) şi expoziţii. Concomitent, pe perioada proiectului, şcolile şi grădiniţele cuprinse în proiect s-au implicat activ în strângerea de deşeuri de ambalaje (hârtie-carton, plastic-metal şi sticlă), cantitatea totală colectată de SC Salubritate Craiova SRL, de la unităţile de învăţământ înscrise, pe perioada concursului, fiind de 6,6 tone.
Clasamentul celor mai bune 11 punctaje poate fi consultat pe www.salubritate-craiova.ro, secţiunea Proiecte.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ