Primarul Ion Vlădulescu speră ca în octombrie să se deblocheze licitaţia
Cea mai industrializată comună din Vâlcea are nevoie urgentă de gaze

Aflată la 12 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, Budeşti este cea mai industrializată comună a judeţului Vâlcea. Aşezarea deţine un parc indistrial în care lucrează 3.000 de oameni şi dispune de un puternic potenţial pentru alte investiţii. Parcul industrial găzduieşte o importantă companie din domeniul auto - Faurecia - , investiţie inaugurată în septembrie 2016, precum şi o hală în care o firmă belgiană a deschis în acest an o fabrică de saltele.

0

„Avem teren suficient pentru investitori”
Comuna a depăşit 7.000 de locuitori şi numai anul trecut s-au dat circa 200 de autorizaţii de construcţie. De mai mult timp, conducerea primăriei încearcă să introducă pe agenda Ministerului Economiei un proiect de racordare la reţeaua de gaze naturale, investiţie indispensabilă pentru o localitate în plină dezvoltare economică şi imobiliară. Însă birocraţia este principalul obstacol în acest demers. ”Deocamdată, sunt blocate licitaţiile, am înţeles că s-au modificat normele de aplicare. Am făcut adrese peste adrese, ni s-a spus să nu mai insistăm până nu apar noutăţi, pentru că vom primi acelaşi răspuns. Sper ca în octombrie, măcar, să se dea drumul licitaţiilor”, spune primarul Ion Vlădulescu (foto). Administraţia locală rămâne receptivă la orice proiect viabil, iar pământul Budeştiului este primitor. „Avem teren suficient pentru investitori, sperăm să vină cât mai mulţi”, anunţă primarul.

Proiecte
Primăria Budeşti are în derulare mai multe proiecte privind dezvoltarea infrastructurii în Parcul Industrial: extinderea reţelei de apă şi canalizare, asfaltare şi, evident, racordarea la gaze naturale. De asemenea, administraţia locală a depus la Ministerul Dezvoltării şase proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere: „construirea de punţi pietonale, asfaltări de drumuri, poduri peste pârâul Sâmnic, extinderea reţelei de canalizare în satul Linia şi Racoviţa şi încheierea lucrărilor la drumul Bercioiu – Gâltofani. Primarul afirmă că şi-a propus să finalizeze aceste proiecte în următorii trei ani.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ