Ministrul Dezvoltării Regionale le-a transmis primarilor că imediat ce vor aduce facturile în vederea decontării lor, aceştia îşi vor primi banii. Important este ca treburile să fie urgentate şi acolo unde se găsesc constructori ce întârzie lucrările, să fie luate cele mai bune decizii. „Aştept de la dumneavoastră, uitându-mă la execuţia bugetară pe care o aveţi pe PNDL 1, să grăbiţi lucrările să veniţi cu facturi la decontat. Avem cash-ul asigurat. Nu avem nicio problemă în asigurarea surselor de finanţare. Vă solicit să aveţi o discuţie foarte aplicată cu constructorii dumneavoastră şi să veniţi cu facturile la decontare. Nu putem să justificăm nevoia de infrastructură atâta timp cât dumneavoastră aveţi contracte din 2015 şi aţi decontat doar 10% din ele”, a transmis Shhaideh.
30 de miliarde de euro pentru runda a doua
Legat de cea de-a doua etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Shhaideh a spus că are un buget de 30 miliarde de euro, în plan fiind cuprinsă o gamă largă de investiţii în infrastructură. Este vorba de aproape 10.000 de obiective noi, printre care creşe, grădiniţe, şcoli, sistem de apă şi canalizare, drumuri. La rândul lor, primarii doljeni s-au declarat mulţumiţi de faptul că ministrul Dezvoltării Regionale a avut un dialog cu ei, mai ales că atunci când vine vorba despre atragerea de fonduri europene, mereu apar elemente ce necesită explicaţii.
Primar Brădeşti: „Aceste programe sunt foarte utile pentru comunitate”
Primarul comunei Brădeşti, Ion Răcăreanu (foto), consideră că întâlnirea pe care ministrul Dezvoltării Regionale a avut-o cu edilii doljeni este una benefică. „Era nevoie de un astfel de dialog şi este clar că oricare dintre noi, primarii, mereu avem câte ceva de învăţat la acest capitol. Aceste programe de dezvoltare sunt foarte importante pentru comunitate. La Brădeşti, sunt opt obiective pe care le avem în plan şi două sunt deja în derulare. Toate sunt pentru dezvoltarea comunităţii. Aceste programe sunt foarte utile. De fapt, tot ceea ce înseamnă fonduri nerambursabile sunt şansa noastră de a face lucruri bune pentru comunitate”, a spus Răcăreanu.