ALDE Dolj: „Angajaţii de la Garda de Mediu şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului vor avea salarii corecte”

Anişoara Stănculescu, primvicepreşedinte ALDE Dolj, a dat asigurări că noua lega va permite o creştere salarială a angajaţilor Gărzii de Mediu şi cei ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. „Prin noua lege a salarizării, veniturile salariale ale acestor oameni vor creşte şi vor fi în acord cu nivelul de calificare şi cu activitatea specifică pe care ei o desfăşoară”

0

ALDE consideră justificate revendicările salariaţilor de la Garda de Mediu, de la Agenţia naţională pentru Protecţia Mediului, precum şi de la Biosfera Delta Dunării. Salariile angajaţilor din aceste instituţii sunt mult sub nivelul lor de competenţă profesională şi nestimulative în raport cu activitatea desfăşurată şi mai cu seamă în raport cu misiunile de evaluare şi control.

Salariile acestor oameni  care veghează la păstrarea unui mediu sănătos trebuie să fie în concordanţă cu importanţa tot mai mare care se acordă problemelor de mediu la nivel global. România este parte a unor acorduri internaţionale privind problematica mediului, iar aceste acorduri vor putea fi cu siguranţă mai bine respectate dacă oamenii din instituţiile de mediu din România vor avea un venit decent, care să le confere siguranţa şi liniştea pentru activitatea pe care trebuie să o desfăşoare.

Ministrul ALDE al Mediului se află într-un dialog permanent cu reprezentanţii acestor instituţii şi caută soluţii la solicitările legitime ale acestora. Considerăm că prin noua Lege a salarizării angajaţii din cele trei instituţii de mediu vor fi remuneraţi aşa cum se cuvine, iar actuala situaţie în care ei sunt remuneraţi conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar va deveni istorie.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ