Primarul din Râmnicu Vâlcea a refuzat funcţia de preşedinte
Mircia Gutău a fost ales prim-vicepreşedinte al Partidului Ecologist Român

Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost ales prim-vicepreşedinte al Partidului Ecologist Român, în cadrul Congresului naţional, organizat sâmbătă 6 mai 2017 la Palatul Parlamentului.

0

Conform lui Eusebiu Veţeleanu, liderul PER Vâlcea, lui Gutău i s-a propus preşedinţia partidului, însă nu a dorit această funcţie: „ Am avut, sâmbătă, Congresul naţional al Partidului Ecologist Român, domnul Mircia Gutău, deşi i s-a propus să candideze la preşedinţia paridului- domnul Dănuţ Pop refuzase iniţial să mai conducă PER- nu a fost ce acord, pentru că este o muncă titanică. Trebuie să faci activitate de partid în toată ţara, iar domnul Gutău doreşte, cu prioritate, să facă administraţie. Prin urmare, a fost ales prim-vicepreşedinte, aşadar, este numărul 2 în partid”.
În urma votului, în funcţia de preşedinte a fost reales Dănuţ Pop, prim-vicepreşedinţi fiind votaţi Mircia Gutău, Cătălin Nămăescu şi Cristian Anghel. Au mai fost aleşi cinci vicepreşedinţi şi un secretar general.
Dănuţ Pop a afirmat, în cadrul Congresului, că PER doreşte să obţină la următoarele alegeri cel puţin trei mandate de europarlamentar şi 2.000 de consilieri şi minimum 30 de primari.

Ultima oră, la PER Vâlcea : partidul îi retrage sprijinul politic lui Gigel Cîrstoiu, consilier local la Bujoreni
În ce priveşte activitatea PER Vâlcea, Eusebiu Veţeleanu a declarat că filiala va susţine candidatul Partidului Social Democrat, la alegerile din 11 iunie a.c., pentru funcţia de primar al comunei Bujoreni. El a precizat că PER îi va retrage sprijinul politic consilierului Dragoș Gigel Cîrstoiu, care ar urma să candideze din partea Partidului Naţional Liberal, pentru această funcţie. „Noi ne-am evaluat situaţia la Bujoreni, aveam un consilier local fără şanse să câştige primăria, şi atunci, zilele acestea vom încheta un protocol de colaborare cu PSD şi vom susţine candidatul acestui partid. Am înţeles că domnul Cîrstoiu, consilierul nostru de la PER a trecut aseară la PNL, în ideea în care ar urma să fie candidatul acestui partid pentru funcţia de primar. Dacă este aşa, îi vom retrage sprijinul politic şi va dat afară din consiliul local“, a subliniat Eusebiu Veţeleanu.
PNL Vâlcea a confirmat, printr-un comunicat de presă, candidatura lui Cîrstoiu: „Ieri, 10 mai 2017, începând cu orele 18.00, a avut loc ședința Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal, filiala Vâlcea. În cadrul acestei ședințe, domnul Dragoș Cîrstoiu a fost votat, în unanimitate, candidatul PNL pentru primăria comunei Bujoreni pentru scrutinul electoral parțial din data de 11 iunie 2017“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ