Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a devenit, graţie unui proiect european, cea mai modernă unitate spitalicească din Oltenia. Proiectul, în valoare de 57.951.889,84 lei şi cofinanţare de 6.005.785,71 lei, este realizat de Consiliul Judeţean Vâlcea şi a fost selectat de Comisia Europeană ca model de bună practică la nivel european. Lucrările s-au desfăşurat pe parcursul a cinci ani cu spitalul în activitate. Prin acest proiect au fost reabilitate corpurile A şi B ale sediului SJU Vâlcea şi s-a făcut dotarea cu echipamente şi mobilier.
Marţi, 9 mai, de Ziua Europei, proiectul a fost prezentat în holul SJU Vâlcea cu ocazia Porţilor Deschise. Această manifestare se va încheia pe 12 mai, perioadă în care cetăţenii pot vizita şi corpurile de clădire reabilitate.

Preşedintele CJ Vâlcea: ”Avem ocazia să deschidem acest eveniment chiar de Ziua Europei”
Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că proiectul derulat între 9 septembrie 2011 şi 31 octombrie 2016 este unul de succes în domeniul sănătăţii, dar s-a referit şi la perioadele dificile parcurse în cei cinci ani: ”Din a doua jumătate a anului 2015 au început o serie de probleme, cea mai gravă fiind lipsa de lichidităţi a celor care executau lucrarea. Situaţia s-a agravat, la un moment dat nu mai aveau capacitatea necesară să continue lucrările. Însă s-au aplicat dispoziţiile legale, cu penalităţi, şi am depăşit impedimentele. Deoarece lucrările s-au realizat fără întreruperea activităţii medicale vreau să le mulţumesc încă o dată pacienţilor şi cadrelor medicale care au sprijinit acest proiect şi care au accceptat disconfortul creat pe perioada executării lucrărilor. Avem ocazia să deschidem acest eveniment chiar de Ziua Europei şi invităm vâlcenii să descopere acestă investiţie finanţată pe fonduri europene. Este un proiect al CJ Vâlcea şi a fost declarat model de bună practică la nivel european. Iar viitoarele noastre proiecte din domeniul sănătăţii vor fi la fel de bine administrate”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea.

Directorul Dan Ponoran: „Le mulţumesc pacienţilor şi colegilor mei din spital”
Directorul SJU Vâlcea, medicul Dan Ponoran, a declarat că investiţia plasează acest spital în topul unităţilor similare din Oltenia şi a mulţumit, la rândul său, pacienţilor şi cadrelor medicale care au suportat disconfortul lucrărilor: „Cu această investiţie suntem, la ora actuală, probabil cel mai modern spital din Oltenia şi aş vrea să mulţumesc echipei de la Consiliul Judeţean care a făcut 99% din tot ce a însemnat acest proiect. De asemenea, vreau să mulţumesc pacienţilor şi colegilor mei din spital care au înţeles că a trebuit să lucrăm pe o perioadă de cinci ani în condiţii destul de grele, dar acum beneficiem de rezultatul acestor eforturi. Şi sper că împreună cu Consiliul Judeţean vom realiza şi alte proiecte. Suntem cel mai mare spital din judeţ, avem 1.353 de paturi, trei clădiri şi ar fi păcat să nu continuăm ce facem”, a subliniat medicul Ponoran.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ