Autorităţile prezintă statistici frumoase, negoţul ilegal merge brici în centrul urbei

Teoretic, reprezentanţii instituţiilor de control din judeţ, amintind aici inspectorii sanitar veterinari, pe cei de la Protecţia Consumatorului, pe cei de la Sănătate Publică, au sub control comerţul cu carne, ouă, lapte şi alte produse specifice Paştelui. Practic, laptele la sticlă de plastic încă se vinde pe trotuarele din piaţa centrală, ouăle sunt expuse în bătaia soarelui, pe bordurile din aceeaşi zonă amintită, aşteptându-ne ca în foarte scurt timp să apară şi negoţul cu miei sau curcani direct din portbagajul maşinilor. Aceste aspecte nu se observă, însă, din sala unde se ţin şedinţele lunare de colegiu prefectural, motiv pentru care toată lumea este mulţumită când se prezintă situaţii extraordinare, ţinute sub control şi îndosariate în arhiva instituţiilor.

0

Nu este an în care, înaintea sărbătorilor pascale, autorităţile de control să nu vină cu informări referitoare la ceea ce urmează să facă pentru ca doljenii să nu se expună vreunui risc dacă vor consuma carne de miel, ouă, lapte sau alte produse specifice Paştelui.

Lapte, brânză, ouă, vândute direct de pe trotuar

Direcţia Sanitar Veterinară, Protecţia Consumatorului şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj, toate aceste instituţii se întrec în înşiruirea de măsuri ce urmează a fi luate în caz de nereguli, fiecare în parte vine cu statistici care mai de care mai bune pentru instituţie, dar în tot acest timp comerţul se derulează după pofta precupeţilor de tot felul. Venite din toate colţurile judeţului, majoritatea persoanelor ajunge în piaţa centrală cu de toate. Lapte pus în sticle în care a fost îmbuteliată berea sau sucul, brânză ţinută în bidoane de plastic, ouă răsfăţate de razele soarelui, ţuică sau vin, toate servite direct de pe trotuar sau din coşul bicicletelor.

Vorbe frumoase pentru prefect

Vineri, când oamenii îşi vindeau ce au mai adus de prin gospodărie, reprezentanţii instituţiilor de control îi prezentau prefectului de Dolj, în cadrul şedinţei de colegiu prefectural, cam ce urmează ei să facă în vederea protecţiei consumatorilor, în perioada Paştelui, asigurând cetăţenii că totul este roz în judeţul Dolj. Şi uite aşa au mai bifat şi şedinţa din această lună. Până una alta, comercianţii de ocazie fac tot ce ştiu, fără să ţină cont că acel lapte ţinut la peste 15 grade şi îmbuteliat după ureche ar putea afecta starea de sănătate a celor la care ajunge. Important este ca doljenii să aibă grijă la ceea ce cumpără şi să se asigure de provenienţa şi calitatea produselor pe care le consumă.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ