ALDE Dolj: Angajatorii vor primi bani de la stat pentru ucenici şi stagiari

Anişoara Stănculescu, prim-vicepreşedinte ALDE Dolj: „Legile privind ucenicia şi stagiatura vor ajuta la creşterea productivităţii muncii“.

0

ALDE consideră că aceste două legi pot acoperi golul de experienţă al debutanţilor într-o profesie/meserie, gol pe care îl resimt angajatorii în nivelul de productivitate al acestor angajaţi. Potrivit Legii care va reglementa ucenicia, o firmă care va angaja pe trei ani o persoană (între 16 ani şi până la vârsta pensionării) va primi de la stat, prin finanţare europeană, lunar, suma de 250 de euro, urmând ca impozitele aferente salariului să fie achitate tot de către stat, de asemenea prin fonduri europene.
Potrivit Legii care va reglementa stagiatura, o firmă care va angaja pe o durată de trei ani un absolvent cu studii superioare va primi suma de 300 de euro, de la stat din fonduri europene, plus taxele aferente salariatului pentru stagiar.
Sunt două legi pe care parlamentarii ALDE speră să le poată vota în următoarele 6 săptămâni. Ele vor veni atât în sprijinul angajatorilor care îşi vor putea pregăti viitorul personal pe resursele statului/Uniunii Europene dar şi în sprijinul tinerilor, în special, care la absolvirea diferitelor trepte de învăţământ nu au deloc experienţă practică pentru meseria /profesia pe care o vor urma.
Specializarea şi ultraspecializarea sunt cheile productivităţii şi competitivităţii într-o lume tot mai concurenţială. Aceste legi sunt un pas mic dar absolut necesar pentru ca firmele româneşti să facă faţă pe o piaţă atât de dinamică.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ