Vâlcea: Consilier judeţean PNL, fals în două declaraţii de interese

Consilierul judeţean Victor Stănculescu (PNL) a încălcat legislaţia privind integritatea în exercitarea funcţiior şi demnităţilor publice, precum şi pe cele care reglementează sancţionarea corupţiei, nemenţionând în declaraţiile de interese din anii 2012 şi 2013 contractele pe care le-a avut cu instituţii bugetare sau societăţi comerciale la care statul este acţionar. Potrivit Codului Penal, falsul în declaraţii se pedepseşte cu amendă penală sau închisoare între trei luni şi doi ani. Dincolo de aceasta, o perioadă din primul mandat de consilier judeţean al lui Stănculescu se suprapune perioadei în care aceeaşi firmă a derulat contracte cu entităţi afate în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea.

0

SC ALVISTPO MEDIA SRL, o firmă jucăuşă
În 2010, Victor Stănculescu se asociază cu Bogdan Popescu în firma SC ALVISTPO MEDIA SRL (CUI 27669326, J38/393/2010). Fiecare cu o cotă de participare la beneficii/pierderi de 50%. Firma editează Ziarul de Nord, o publicaţie cu o frecvenţă extrem de redusă a apariţiilor. Ziarul de Nord începe să încaseze din contracte de prestări servicii de la instituţii
publice sau societăţi comerciale cu capital de stat. Printre acestea, Servcet SA şi Prelcet SA, la care CET, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea, este acţionar majoritar. De asemenea, ALVISTPO MEDIA SRL derulează contracte şi cu primării din judeţul Vâlcea. În 2012, Victor Stănculescu devine consilier judeţean, iar legea nu îi mai permite afaceri cu instituţii aflate în administrarea sau subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. Numai că SC ALVISTPO MEDIA SRL continuă să încaseze. În 2013, spre exemplu, firma figurează în evidenţele PRELCET SA şi SERVCET SA cu contracte de câte 3.500 lei. Tot în 2013, SC ALVISTPO MEDIA SRL încasează 4.500 lei de la Primăra Horezu. Pe 7 ianuarie 2014, Stănculescu se retrage din firmă şi până în ziua de azi susţine că nu a luat un leu din aceste contracte şi că altcineva s-a înfruptat.

Punctul 5 al declaraţiei de interese poate deveni punctul fatal

Deşi s-a dat de mic şi nefinanţat, a eludat însă chestiuni obligatorii. Chiar dacă în ambele declaraţii de interese recunoaşte că a fost asociat la SC ALVISTPO MEDIA SRL, Stănculescu nu completează punctual 5 al acestor declaraţii. Acolo, era obligat să menţioneze: instituţia contractantă-denumirea şi adresa, procedura prin care a fost încredinţat contractual, tipul contractului, data încheierii contractului, durata contractului, valoarea totală a acestuia; o şmecherie tipic românească pentru care unii au fost traşi pe dreapta de Agenţia Naţională de Integritate. Victor Stănculescu se află la al doilea mandat de consilier judeţean, iar anul trecut a candidat fără succes pentru Camera Deputaţilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ