Păuşeşti-Măglaşi: proiect european pentru îngrijirea vârstnicilor

Comuna vâlceană Păuşeşti-Măglaşi va avea un centru de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice şi de asistenţă medicală a acestora la domiciliu, a declarat primarul Alexandru Dediu (foto).

0

„Reabilitare şi dotare centru de zi şi asistenţă sanitară la domiciliu pentru persoane vârstnice este unul dintre proiectele noastre europene, pe măsura 8.1. Vom face acest centru medical într-o clădire pe care deja o avem. Proiectul prevede dotări cu aparatură medicală de până la 700.000 de euro, pentru anumite investigaţii, şi include şi o ambulanţă”, a precizat primarul. În Păuşeşti-Măglaşi, 60% din totalul de 4.100 de locuitori sunt vârstnici.

Proiecte pentru 2017-2020
Pe agenda primarului Dediu se află câteva investiţii importante pentru perioada 2017-2020. „Trotuare de-a lungul drumului naţional, sperăm să încheiem lucrarea în 2018. Trebuie extinsă alimentarea cu apă cu 4,5 kilometri; avem foarte multe drumuri neasfaltate de peste 15 ani care încep să se deterioreze; peste pârâurile Olăneşti şi Cheia sunt cinci punţi pietonale şi aş dori să le construim din nou, pentru că s-au degradat; reabilitarea școlii de la Valea Cheii, clădire veche; terenul de minifotbal din curtea şcolii Păuşeşti-Măglaşi este realizat la 50%, în acest an, foarte urgent vom pune covorul sintetic; un nou gard împrejmuitor la şcoala din centrul comunei; modernizarea căminului cultural cu sală de filme modernizată şi dotată cu aparatură 3 G. În maximum două luni, începem refacerea podului de la Pietrari, care a fost deteriorat, avem banii în totalitate”, a menţionat Alexandru Dediu.
Acesta a mai declarat că primăria va moderniza iluminatul public, cu lămpi pe led, şi va amplasa, în diferite zone ale localităţii, 24 de camere de luat vederi, pentru depistarea accidentelor, a furturilor de lemne, furturilor din magazine şi alte clădiri.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ