Noile afaceri din Oltenia, stângace la obţinerea banilor europeni

Nu mai puţin de 26 de firme din cele cinci judeţe ale Olteniei, aflate la început de drum, şi-au încercat norocul obţinerii unor resurse financiare accesând „Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare -START -”. Din totalul dosarelor depuse în anul 2016, doar pentru trei a fost semnat contractul de finanţare.

0

Întreprinzătorii tineri din zona Olteniei, aflaţi la început de drum în activităţile derulate în nume propriu, îşi depun anual documentele necesare obţinerii anumitor fonduri nerambursabile. Aşa s-a întâmplat şi în 2016, când nu mai puţin de 26 de firme s-au arătat interesate de „Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare -START -”. Conform legii, obiectivul programului îl constituie stimularea înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale celor existente, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor în scopul implicării acestora în structuri economice private.

Trei contracte de 325.000 de lei
Potrivit bilanţului Oficiului Teritorial pentru Întreprinteri Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Craiova, dintre cele 26 de dosare înscrise, doar trei au ajuns la finanţare. Astfel, 13 planuri de afaceri au fost în afara bugetului aferent anului 2016, un alt dosar nu a îndeplinit condiţiile administrative şi de eligibilitate, opt nu au îndeplinit cerinţele planului de afaceri, în timp ce un alt beneficiar, deşi a fost admis în limita bugetului, nu a semnat contractul de finanţare, fiind astfel respins de la finanţare. „În 2016 au fost semnate trei contracte de finanţare prin intermediul acestui program şi vor fi create 17  locuri de muncă. Valoarea totală contractată este de 325.285 de lei, urmând ca din aceasta să fie finanţaţi: un beneficiar din Dolj, unul din Mehedinți şi un beneficiar din Olt”, se arată într-un raport al OTIMMC Craiova.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ