Capricorn (21.12-19.01)
Reprezentați unicul gen de nativi dăruit să lege anul nou de cel vechi și invers. Continuați firesc orientările profesionale, cele îmbrățișate de tutelarul Saturn, antrenând atât mintea (sănătoasă în corp sănătos), cât și mâna de lucru. Destule compatibilități ale acestui semn de pământ cu celelalte, iar avantajele nu se lasă așteptate. Situația financiară, starea de spirit și componenta sentimentală alcătuiesc un triunghi pe laturile căruia Cocoșul de Foc (în horoscopul chinezesc) va cânta cu aplomb. Dominant va fi și spiritul funciar cu toate ale sale: proprietăți, moșteniri, spațiu locuibil. Complementare: hobby-urile, care nu vor fi forme fără fond. Punct și de la capăt, deci: se deschide o perspectivă în privința investițiilor. Receptivi și sensibili, dar bine calculați, capricornii vor îmbina ca nimeni alții utilul cu plăcutul.

Vărsător (20.01-18.02)
Cerul natal, cum se spune, își intră imediat în rol. Dispuneți de o întreagă listă de relaționări care în bună parte transcend zodia. Gândiți-vă de două ori până să decideți o dată, înconjurați-vă de persoane loiale. Uranus și aspectele astrale pe care le dezvoltă forțează riscurile: puteți pierde însutit, puteți câștiga înmiit. Nativii colaterali supuși testărilor și probelor de încercare imprimă încredere. ”Marele benefic”, Jupiter, își face simțită prezența pe fâșia dintre primăvară și vară sau dintre toamnă și iarnă, iar influxurile privesc afacerile. Lunile de solaritate maximă se dovedesc prielnice în sănătate și, la tinerețe, în revărsări de adrenalină. Cea de-a XII-a casă, a limitelor, vă pune în situația de a face un pas în spate pentru doi în față. Nu este exclus un salt pe scara competențelor, unde figurați ca lider.

Pești (19.02-20.03)
Semn de apă, Cocoș de Foc: inadvertențe, provocări, dramolete, vi se scufundă și câteva corăbii. Nu va fi un 2017 facil, dimpotrivă, dar una e să urci o dună de nisip și alta e muntele. Echipați-vă cum știți mai bine, reevaluați-vă cunoștințele. Apar pentru unii ”bibani” sau ”știuci” trigoane cu dureri de cap, dar și sextile în care se potrivesc așii din mânecă acolo unde v-ați aștepta mai puțin. În sănătate, dacă se iscă simptome cum că ar fi ceva de reparat, nu lăsați pe merge și așa. Merge altundeva: în îmbinări, combinații, scheme. Cea de-a III-a casă, a aptitudinilor, controlată de Venus, se conjugă perfect în acest areal. Financiar, vă mișcați în voie mai cu seamă în al doilea semestru, datorită și cuiva din străinătate. Paradoxal, ambivalența, dedublarea, specifice zodiei, înlesnesc ieșirea fără zgârieturi dintr-un conflict de interese.

Berbec (21.03-20.04)
Odată cu verdele crud, al cărui corespondent sunteți, vi se insuflă tendința de a lua de la capăt, într-o altă formulă, planurile de viitor. Mai ales pe cele de serviciu. Nu forțați însă acolo unde ”nu se umblă”. Compatibilitățile cunoscute își probează viabilitatea în stiluri de stringentă modernitate. Decanul propriu rescrie variante ținând de o invitație specială și de o schimbare de profil. Fiți ”deștepți la cap” în sezonul autumnal, când orice greșeală se plătește – la particular și la stat. Pe revers, căpătați oarece independență financiară. Doar n-o veți risipi-o îmboldiți de un noroc fluctuant și nesigur! Tutelarul Marte, opozant Lunii și Soarelui, vă pune să vă războiți cu morile de vânt în chestiuni de principii și moralitate. Dintre copii și vârstnici se vor recruta cei ce vor avea nevoie de sprijin pe ultimele lungimi ale anului în curs.

Taur (21.04-20.05)
Venus, aflată, cu discontinuități, în grațiile Cocoșului de Foc, își pregătește relansarea abia din iunie. ”Mai bine mai târziu decât niciodată” va fi sloganul lui 2017, așa că marile progrese în ale vieții mai trebuie prospectate. Ceasul elvețian al acestui semn de pământ, adică intuiția (casa a VI-a, sănătatea și munca), va indica ora exactă a soluțiilor de urmat. Abnegația și talentul, ca violon d’Ingres, fac din taur un nativ aparte al zodiacului. Conjuncțiile planetei tutelare cu Luna prefigurează un debut calm în dragoste, ca și în rutina socială. Șansa de a câștiga bani care pică din cer – și da și ba; în înscrisurile unui ”pământean” sadea, loteria e pagubă. Veți continua să vă impuneți în ceea ce va să zică exuberanța locului. Pe fișa medicală cochetați, se poate spune așa, cu arsenalul militar, adică sunteți sănătos tun.

Gemeni (21.05-21.06)
Ezitările dintre da și ba, dintre alb și negru, ca fel de a fi al zodiilor de aer, e caracteristic și lui 2017. Indiferent de ce și cum, e musai să aveți la îndemână și un plan B. Potrivit lui Mercur, care ghidează atipic, va trebui să aplicați nu o dată soluția de rezervă. Cum ar fi în joburile care includ munca de teren, implicit uzura vieții de familie. Uranus, din cea de-a VIII-a casă a cerului, este patronul beneficiilor materiale, iar acestea nu vor fi puține. O ieșire din cadru nu constituie o fărădelege, dar se interpretează. În sănătate, poate apărea un neajuns: imunitatea. Jocul secund al Soarelui și al Lunii îi motivează pe temerari, dacă mai e cazul. Imprevizibilul scapă uneori calculelor (socoteala de acasă), dar orice rău e spre bine. Trăgând cu pixul pe sub toate acestea, nu aveți a vă lamenta, iar colegii vă recunosc meritele (până la proba contrarie).

Rac (22.06-22.07)
Semn de apă (limpede), Cocoș de Foc, adică atracție și respingere. Traduse în compatibilități și incompatibilități, cu Soarele în drept, suiți afectiv/efectiv noi trepte. Ceea ce înseamnă factori de bun augur pentru proximitățile apte să le valorifice. Controlată de Saturn în Capricorn, cea de-a VII-a casă, cu aportul ei de energie pozitivă, se distinge în căsnicie și dragoste. Muza nu se-amuză! Cuiul lui Pepelea: lâncezeala și graba se bat cap în cap. Din vară până în pragul toamnei, planetele grele fac legea în autocunoaștere și instruire. Conjuncturile norocoase nu lipsesc, dar presupun un simț de anticipație. Dacă nu, vă iau pe nepregătite (fărăr dureri!) acolo unde fazele intermediare ale Lunii știu și tac. Filtrând excesele de orice fel, bateți palma în sănătate. După mutarea anului în 2016, reactivați ce e mai scump: regina.

Leu (23.07-22.08)
În pofida ascensiunii chinezescului din poveste, nu se impune să acționați pompieristic. E suficient controlul de rutină al ambițiilor împinse pe nisipuri mișcătoare. Debutul calendaristic se urnește cu anevoie în direcțiile dorite; mai vechi dispute revin la locul faptei. În general, acolo unde nu vă pricepeți, nu vă băgați. În planul parteneriatelor se fisurează ceva, dar altceva le ia locul. Astrograma saltă spectaculos în domeniul ideilor, dar și al expertizei imediate (inventar fix, împrumuri bancare). Nativii aparținând colateralului de ambe sexe, racii și fecioarele, sunt primii cu care se recomandă să împărtășiți din experiență. Imediat după poziționarea astrului zilei, o invitație în tandem, care nu se refuză, stârnește gâlceavă. Norocul, echidistant, vă dă cu o mână și vă ia cu alta. Depinde ce, depinde când.

Fecioară (23.08-22.09)
Aparțineți unui semn zodiacal ușor adaptabil, recognoscibil prin fapte. La el, și pauza din vorbire spune ceva. Odată asumate calitățile, multe din barierele ce țin de pregătire se ridică singure. Performați cordial acolo unde cel de-al treilea cântat al Cocoșului de Foc se suspendă. Bioritmul matinal e de mult obișnuință, poate doar meteosensibilitatea ieșită în drum să vă deranjeze. Mercur v-a învățat cum se face banul, iar trigoanele cu Venus și Marte, cum să-l scăpați printre degete. Precauție în lunile fără soț! Dacă vă știți om de afaceri, lunile cu soț sunt cele ce vă surâd. Exact în intervalul îmbogățit de soare, aveți de ales în practici încă nebătute în cuie. Se infiltrează o zodie de apă, gata să se lase cu tunete și fulgere. De reținut, orice ”feciorelnic” se întinde în aspirațiile sale mai mult decât îi e plapuma și asta e OK.

Balanță (23.09-22.10)
Vă impuneți punctele de vedere chiar trăgând corăbii pe nisip. Astrele proteguitoare, majoritatea lente, vă eliberează de constrângeri. Câștigați teren pur și simplu, dar și teren de exprimare vocațională – IT, management, arte. Ceva disconfort, în relația de cuplu sau de viitor cuplu, nu este exclus. Saturn, în cea de-a IV-a casă a cerului, seamănă trufie și orgoliu. Venus se recalibrează, pentru ca, în cea de-a doua jumătate a lui 2017, să izbândiți într-o schimbare de job. Orele astrale, dacă e să vă sâcâie, se vor localiza pe… ORL! Una dintre spițele cosanguine scârțâie spre toamnă. Aliatul financiar sare empatic, la timpul cuvenit, într-un demers major. Pendulați între introvertit și extravertit până la limita divulgării unui secret care vă poate costa. Apoi mai vedeți pe ce picior dansați în cuvenitele evaluări din dotare.

Scorpion (23.10-21.11)
Cocoșul de Foc se face simțit în multiple fațete butonate de Pluton. Vă reinventați acolo unde v-ați stresat cel mai abitir în trecutul apropiat. Vă cade cu tronc, dacă sunteți pe felie, cineva compatibil din restul zodiilor acvatice. Economiile bănești nu vă dau afară din casă, dar nici nu vă ajută s-o ”cumpărați”. În sănătate, nu strică din când în când să întrebați medicul de ce obosiți frecvent. Preocupările intelectuale și cele fizice se îmbină fericit, cu primele dați o mică lovitură. Activitățile liberale vă vin ca mănușa, iar ele rezonează mare parte din an. Apropo, politicianismul și cameleonismul vă repugnă. Aveți în vedere anumite amenajări interioare și le veți finaliza. Pe ”exterior”, drumeții lungi și dese. Perioadele în care vă merge zeiss vor fi martie, iulie și noiembrie. Relieful care vă prinde cel mai bine: muntele.

Săgetător (22.11-20.12)
Oportunități în comerț, industrie, spațiu locativ, dacă sextilele Soare-Mercur nu își schimbă configurația. Practic, datorită generosului Jupiter, cresc șansele de afirmare și înavuțire. Afirmare însemnând și tot ce include mentalul. Starea de spirit trebuie antrenată atent, pe fondul unor susceptibilități ereditare. Primele șase luni vor fi dinamice, ușor încordate, în derularea de mici afaceri și în returnarea de credite. Celelalte, destul de relaxante. Surprize, surprize: un rol major îl va avea alinierea de planete cu impact afectiv și emoțional. Amendament – nu dați vrabia din mână… În socotelile cu destinul, autoritarismul este contraindicat. Relațiile colaterale, astfel înțelese, nu vor întâmpina dificultăți. Deviza, încă de la intrarea Soarelui în cadru: totul e bine când se termină cu bine.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ