După o perioadă destul de îndelungată, determinată de campania electorală pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, Lia Olguţa Vasilescu a susţinut o ultimă conferinţă de presă în calitate de primar, după cum singură a descris-o, unde a vorbit despre perioada petrecută în calitate de primar al Craiovei. Rând pe rând, actualul ministru a punctat cele mai importante proiecte derulate de actuala administraţie, începând cu investiţiile în sănătate, investiţiile în domeniul învăţământului ori investiţiile în domeniul cultural şi turistic. Edilul a amintit şi despre construirea unui nou stadion, o investiţie de aproape 50 de milioane de euro. „Construim o arenă de fotbal de 30.000 de locuri, finalizată în proporţie de peste 80% în acest moment. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte ale Craiovei din ultimii 80 de ani. De asemenea, realizăm un stadion de atletism de 8.000 de locuri, proiect stopat în acest moment pentru reproiectare. Am demarat un amplu proces de reabilitare a cantonamentului, aflat în faza de licitaţie, cu două terenuri de antrenament deja amenajate. Anul acesta, Craiova va avea cea mai mare bază sportivă din România, după Bucureşti“, a precizat Olguţa Vasilescu.

Investiţii în transport şi în reţelele de apă şi canalizare
O investiţie extrem de importantă pentru Craiova este, fără îndoială, construirea Firului II Izvarna, care, după finalizare, va rezolva în totalitate problema alimentării cu apă a oraşului. „Am iniţiat, din fonduri europene, un proiect pentru construirea Firului 2 de aducţiune a apei Izvarna, cu o valoare de 123 milioane de euro, fiind cel mai mare contract din Europa de Est. În 2018, la final, toată Craiova va trebui să fie alimentată cu apă de izvor, iar pentru acest proiect procedurile de expropriere sunt demarate. Tot aici trebuie amintit şi faptul că am introdus reţele de alimentare cu apă potabilă pe toate străzile aflate în domeniul public al municipiului Craiova, în condiţiile în care am găsit Craiova alimentată cu apă doar în proporţie de 60%. De asemenea, am introdus reţele de canalizare în 30% din oraş, pe 200 de străzi, rămânând aproximativ 10% din oraş fără canalizare, dar cu contract semnat pentru perioada imediat următoare“, a mai spus Olguţa Vasilescu. Printre altele, fostul primar a mai amintit şi despre investiţiile în reabilitarea străzilor, reabilitarea centrului istoric, investiţiile în achiziţia de autobuze ori reabilitarea liniei de tramvai.

Regrete „chinezeşti“
Pe lângă realizări, Lia Olguţa Vasilescu a vorbit şi despre proiectele care nu s-au concretizat, de departe cel mai răsunător fiind cartierul de locuinţe de pe strada Caracal, cunoscut drept „cartierul chinezesc“. Fostul primar a spus însă că proiectul va merge mai departe, fără firma chineză, fiind luată în calcul şi varianta ca lucrările să fie finanţate de la bugetul local. „Avem deja pe ordinea de zi a guvernului o hotărâre în acest sens, iar administraţia trebuie să ia o decizie, dacă va scoate din nou la licitaţie acest proiect, să găsim altă firmă, fie va continua chiar ea să finanţeze lucrările, urmând să recupereze banii (din vânzarea apartamentelor – n.red.). Partea chineză a avut doi ani la dispoziţie pentru a rezolva situaţia, dar, din păcate, nu a rezolvat-o“, a declarat Olguţa Vasilescu.

Olguţa – primarul din umbră
Chiar dacă a făcut pasul către Bucureşti şi în prezent e ministru în Guvernul Grindeanu, Lia Olguţa Vasilescu a ţinut să le transmită craiovenilor că va rămâne alături de oraş pentru a se asigura că proiectele începute vor fi duse la bun sfârşit. „Eu nu i-am minţit pe craioveni. Am spus de la început că vreau să rămân primar şi nu voi pleca decât dacă voi avea şansa să ajut şi mai mult oraşul. Am obţinut, iată, un post de ministru şi cred că din această postură voi putea sprijini Craiova. Obiectivele mele în perioada următoare sunt legate de autostrada Craiova – Piteşti, de Spitalul Regional, de atragerea investitorilor în zona Craiovei şi de asigurarea finanţării pentru proiectele începute“, a precizat Olguţa Vasilescu, care a mai spus că va continua să viziteze şantierele din Bănie, chiar dacă nu la fel de des cum se întâmpla până acum. „Eu nu plec din Craiova. Voi face naveta la Bucureşti, dar nu îmi schimb domiciliul. Voi merge şi de acum înainte pe şantiere şi voi lucra îndeaproape cu viitorul primar şi cu echipa sa“, a conchis fostul primar al Craiovei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ