Râmnicu Vâlcea: Persoane depistate că rupeau sau suprapuneau afişe electorale

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a anunţat, printr-un comunicat de presă, că au fost depistate, cu ajutorul camerelor de supraveghere, mai multe persoane care fie rupeau bucăţi din afişele electorale, fie lipeau altele peste cele existente.

0

„Marţi, 22 noiembrie, dimineaţa, la ora 4.42, dispecerul sistemului de supraveghere video din municipiu a observat că un bărbat rupea o fâşie dintr-un afiş al candidatului PMP Constantin Mazilu amplasat pe panoul electoral de la intersecţia str. General Magheru cu bd. Tudor Vladimirescu. A fost sesizată patrula Poliţiei Locale din zonă, care a intervenit imediat depistându-l pe B. Vasile-Cristi, în vârstă de 21 ani, din comuna Tomşani. După întocmirea formelor legale, acesta a fost predat pentru continuarea cercetărilor organelor Poliţiei Române. În data de 21 noiembrie, în jurul orei 16.30, prin intermediul aceluiaşi sistem de supraveghere video era sesizată fapta a patru persoane care lipeau un afiş electoral peste un altul, deja amplasat pe panoul cu această destinaţie din zona Complexului Nord. Patrula Poliţiei Locale din zonă a intervenit şi le-a depistat pe cele patru persoane – doi bărbaţi şi două femei – care lipiseră un afiş al Alianţei Noastre România peste un altul al Partidului România Unită. Cei patru au fost avertizaţi şi li s-a luat un angajament scris conform căruia, în cazul în care astfel de acţiuni se vor repeta, vor fi sancţionaţi conform reglementărilor în vigoare“.
Potrivit aceluiaşi comunicat de presă, înregistrările video demonstrează că afişele candidatului independent Romeo Rădulescu s-au desprins singure de pe panourile electorale, din cauza vântului foarte puternic: „Nu în ultimul rând, urmare a Deciziei nr. 18/16.11.2016 a Biroului Electoral de Circumscripţie – transmisă Primarului municipiului şi ulterior dirijată către Poliţia Locală – , s-au vizionat camerele de supraveghere video din data de 13.11.2016, constatându-se că afişele candidatului independent Romeo Rădulescu (care reclamase acte de vandalism la adresa materialelor electorale proprii) s-au desprins singure de pe panourile electorale ca urmare a vântului foarte puternic din acea perioadă, nefiind sesizată nici o altă acţiune împotriva acestora; aceste înregistrări video au fost trimise Biroului Electoral”.
Comunicatul mai conţine şi câteva înregistrări video care probează desprinderea afişelor candidatului independent, ca urmare a vântului puternic, şi precizează că Poliţia Comunitară supraveghează toate zonele de panotaj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ