Mario Ovidiu Oprea a deschis balul anunţând că la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a fost prezent primul-ministru al României, Dacian Cioloş, care a devenit, în unanimitate, propunerea PNL pentru următorul mandat după alegerile din 11 decembrie, pentru a continua activitatea de prim-ministru în cadrul Guvernului României. Oprea a ţinut să evidenţieze şi faptul că, deşi nu şi-a desemnat un membru de partid pentru primul loc în Guvern, PNL e cu un pas în faţa pesediştilor, care nu au nominalizat pe nimeni. „Deşi Liviu Dragnea a fost întrebat insistent de către mai toţi moderatorii de emisiuni dacă va primi această desemnare de a fi prim-ministru din partea PSD, nu s-a putut înţelege mai nimic din răspunsurile sale, nu putem şti cine este propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru. Închipuiţi-vă un tablou în care în dreapta scrie PNL şi sub este fotografia lui Dacian Cioloş, în stânga scrie PSD. Sub PSD este un pătrat mare în mijlocul căruia se află un semn de întrebare. PSD se laudă cu un program de guvernare prezentat în rate, aşa precum o reţetă cu diagnostic pe care cel care va veni în momentul respectiv va trebui să o înghită şi să aştepte o minune. Orice partid, dorind să ajungă la guvernare, îşi elaborează un program de guvernare, dar asta la propunerea şi în concordanţă cu propunerile candidatului de prim-ministru desemnat. Fiecare capitol este dezvoltat de miniştrii desemnaţi de partidul respectiv. La PSD e invers. Se pune căruţa în faţa boilor. Mai întâi facem programul, iar cei care vor fi desemnaţi, să fie sănătoşi, trebuie să execute ordinele aşa cum scrie aici, chiar dacă nu cred în ele şi nu cred că va da roade respectivul program de guvernare”, a spus Mario Ovidiu Oprea.

Pohta ce-a pohtit PNL: un „voievod” de demontat „mitul Ponta”
Senatorul liberal mai crede că Cioloş e numai bun pentru PNL în încercarea de a demonta „mitul Guvernării Ponta”, o guvernare din care, în treacăt fie spus, a făcut parte vreo doi ani şi vechiul PNL. „Într-adevăr, PNL susţine măsurile lui Cioloş. În primul rând, pentru că este obligat de simpatia populară pe care o are şi, în al doilea rând, pentru că se bucură şi are posibilitatea să dărâme prin antiteză acest mare mit al bunei guvernări Ponta. O guvernare atât de bună, încât a plecat pe uşa din dos după protestele românilor. Guvernul Cioloş nu este hulit în stradă. Nu s-a remarcat prin 13 miniştri condamnaţi, puşi sub urmărire penală sau incompatibili. Cioloş a avut un mandat moral, nu politic. După data de 11 decembrie va avea un mandat şi moral, şi politic”, a spus Oprea. La susţinere, Nicolae Giugea l-a urcat pe Cioloş în rang, trecându-l pe aceeaşi treaptă cu voievozii Ţărilor Române la fel de nealeşi ca actualul premier, după cum spune liderul PNL Dolj. „Să nu uităm că după tragicul eveniment Colectiv, PSD-iştii rupeau uşile la Parlament de frică să nu cumva să nu fie în sală când se votează guvernul Cioloş, fără niciun fel de promisiuni din partea premierului Cioloş. Or, acum, venim şi reproşăm câte şi mai câte. Că Cioloş nu e ales. Nici Mihai Viteazul nu a fost ales şi a făcut multe pentru ţara asta. Nici Ştefan cel Mare nu a fost ales şi a făcut la fel de multe pentru ţara asta. Or, probabil are atâtea variante de candidatură de prim-ministru PSD-ul, că în momentul de faţă nu vine cu niciuna, ca să nu se supere între ei, conform obiceiului pe care l-au instalat deja. Vedem acum că prezintă strategia de dezvoltare pe agricultură Liviu Dragnea. Oare ce-l califică pe el după ce a condus atâta timp unul dintre cele mai sărace judeţe din România? Teleormanul nu se remarcă decât prin cea mai dezvoltată populaţie de măgari. Ăsta-i mijlocul de transport în zona rurală. Acolo, cel mai înstărit om din sat are o Dacie veche”, a tunat Giugea.

Giugea s-ar dezbrăca de inhibiţii pentru Olguţa şi i-ar face serenade cu picamerul
Însă, oricât s-ar arăta de înverşunaţi împotriva PSD în general şi a lui Dragnea şi Ponta în special, liberalii doljeni văd cu adevărat roşu în faţa ochilor numai când vine vorba de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Asta s-a dovedit când liberalii au fost întrebaţi de posibilitatea ca Olguţa Vasilescu să fie nominalizată pentru vreo funcţie înaltă la Bucureşti, poate chiar pentru cea de premier. „În primul rând, trebuie să constatăm că alegătorii doljeni au fost păcăliţi, acum când vedem că doamna primar se pregăteşte să plece în Parlament la câteva luni după locale. Şi, să fie toată lumea convinsă: nu se mai întoarce. La anul vom avea alegeri. Despre funcţia de premier nu cred că are vreo şansă, pentru simplul motiv că PSD nu va fi în situaţia să obţină majoritatea şi să nominalizeze premierul”, a spus Oprea. Mai tranşant a fost Nicolae Giugea, care s-a arătat gata să defileze în ţinută sumară, pe modelul Mircea Badea, în cazul în care s-ar produce minunea. „Se duce doamna Olguţa prim-ministru? Domnule, dacă doamna Olguţa se duce prim-ministru, eu fac ca Mircea Badea când s-a dus despuiat în… Mă cunoaşteţi foarte bine, ca să fac glume deplasate cu treburi din astea. Despre ce vorbim? Nu am fizic de sportiv ca al lui Mircea Badea, poate asta ar fi singura reţinere pe care o am. Doamna primar a ieşit şi a spus că pe 26 noiembrie 2016 aducem Real Madrid la Craiova, să inaugurăm stadionul. Nu este finalizat, trebuia finalizat. În acelaşi timp, îmi iau angajamentul că în primul apartament care va fi dat în folosinţă în cartierul chinezesc, eu o să mobilez bucătăria respectivului care se mută primul acolo. Dar să fie şi doamna Olguţa Vasilescu prezentă acolo, ca să îi arăt că se poate face ceva. Dar când va fi gata cartierul chinezesc, pe care l-a demarat domnia sa. O să vorbesc cu o firmă de construcţii, poate aceeaşi care a lucrat trei ani în Bariera Vâlcii să reabiliteze o străduţă, să stea trei ani cu picamerul la poartă la dumneaei, ca să vadă ce înseamnă să stea unii trei ani de zile cu picamerul la tine la geam”, a anunţat Giugea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ