De la Ministerul Dezvoltării, dispar proiectele primarilor olteni

Un primar oltean aduce grave acuzaţii subordonaţilor ministrului Vasile Dâncu, de la Ministerul Dezvoltării. Potrivit primarului, două din cele cinci proiecte depuse la începutul lunii august nu se mai găsesc, iar alte două parcă nici nu au fost depuse. Dacă proiectele nu vor apărea, edilul ameninţă cu presa şi cu greva foamei.

0

Proiecte de negăsit
Nicolae Stan, primarul comunei Coloneşti, fost deputat de Olt, a depus în luna august, la Ministerul Dezvoltării, cinci proiecte pentru a primi finanţare la o serie de investiţii necesare locuitorilor. După aproape două luni, deoarece nu a primit niciun răspuns, a mers omul să vadă ce s-a întâmplat. Prima surpriză a avut-o atunci când s-a interesat de cele două proiecte ce vizau reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ. Proiectele respective nu au mai fost găsite, deşi angajaţii de la registratura generală a ministerului au recunoscut primirea lor. „Vreţi să vă spun drept ce cred eu? Eu nu cred că le-au pierdut, le-au aruncat. Nu doar pe ale mele, ci pe toate, din toată ţara. Evident, pe cele care nu aveau susţinere. Le iau pe sprânceană, pe ăsta îl aprobăm, pe ăsta nu-l aprobăm. Aşa s-a întâmplat cu noi. Ale noastre au fost trecute la categoria nu. Cele două dosare pierdute sper să fie găsite, după ce am făcut scandal la minister. Şi mai sper ca în câteva zile să primesc vestea că au fost aprobate. În cazul proiectului ce vizează reabilitarea grădiniţei din Coloneşti, este vorba despre o sumă de peste 370.000 de lei, iar în cazul şcolii din comună se solicită prin proiect suma de 1.400.000 de lei”, ne-a declarat Nicolae Stan, edilul comunei Coloneşti.

Să plătească cine a greşit
Surprizele primarului care a luat drumul capitalei pentru a afla ce s-a întâmplat cu dosarele depuse, nu s-au rezumat doar la cele relatate mai sus. Cele două proiecte care vizau reabilitarea uliţelor comunale, dar şi a unui drum local, deşi au fost depuse personal la registratura ministerului, nu apar nici în evidenţele instituţiei. Luaţi la rost de edil şi de unul dintre directorii din Ministerul Dezvoltării, angajaţii instituţiei au ridicat din umeri. „Proiectele au fost depuse de mine la registratura ministerului. Am primit număr de înregistrare, pe care l-am păstrat. Când am văzut că nu primesc niciun semn, am decis să mă duc să văd ce e cu ele. Am întrebat şi nimeni nu a mai recunoscut că proiectele au fost depuse. Când am văzut că nu apare nici măcar ca fiind depuse, cu numărul de înregistrare m-am dus direct la doamna director general Ţenea, la cabinetul dânsei, să depun o adresă prin care ceream explicaţii. Ştiţi că nu au vrut să-mi dea număr de înregistrare? Nu au vrut şi m-au trimis jos, la registratura ministerului. Dar ce am făcut? Am făcut şi eu adresa în trei exemplare şi i-am păcălit. Unul dintre exemplare l-am lăsat jos, unul l-am oprit, iar altul l-am dus sus, la fete, la cabinetul doamnei Ţenea. Şi când au văzut, au rămas blocate. Le-am arătat că am depus şi la registratură, şi le-am cerut să-mi dea număr de înregistrare şi să se semneze” – a mai susţinut edilul care solicită ca angajatul care a făcut dispărute proiectele depuse de el, să plătească. El a precizat că, din discuţiile avute cu colegii din judeţ şi din ţară, ceea ce i s-a întâmplat lui nu reprezintă o excepţie.

S-au pus cu… Bulă, au dat de dracu’!
Nicolae Stan, poreclit Bulă, este decis să nu lase lucrurile aşa. Dacă în câteva zile nu va primi un răspuns pozitiv cu privire la proiectele depuse, acesta este hotărât să apeleze la ajutorul mass-mediei. În plus, primarul de a Coloneşti este decis să intre în greva foamei până când îşi va recupera documentaţiile, pe care a cheltuit sume importante din bugetul şi aşa destul de sărac. „Sunt decis să nu-i las, habar nu au cu cine s-au încurcat. Dacă nu primesc un răspuns pozitiv în cel mai scurt timp, mă voi adresa presei. Le voi povesti ziariştilor ce se întâmplă la ministerul condus de Dâncu. Am crezut că e ceva de el, dar m-am convins că nu-i pasă ce se întâmplă. Dacă PSD va face guvern şi îi va trece cuiva prin cap să-l propună, eu mă voi lupta cu toţi să nu mai ajungă la butoane. Păi ce, PSD-ist este el dacă joacă doar cum îi cântă tehnocratul de Cioloş sau Iohannis? Dacă nici aşa nu merge, voi intra în greva foamei. Mă ştiţi că nu vorbesc degeaba. Vreau ca ei, plătiţi din banii românilor, să nu îşi bată joc de români, că asta fac atunci când tratează cu superficialitate nevoile autorităţilor locale. Aceste proiecte reprezintă nevoile comunităţilor locale. Nu cheltuie nimeni o groază de bani în condiţiile în care se zbate în sărăcie, ca să-şi bată cineva joc de proiectele lor, care vizează rezolvarea problemelor oamenilor”, a mai spus Stan.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ