A VI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Oltenia. Interferenţe Culturale”, la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, organizează în perioada 12-14 octombrie 2016 cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Oltenia. Interferenţe Culturale”. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 12 octombrie, ora 11.00, în sala de conferinţe a Muzeului Olteniei, Secţia istorie – arheologie.

0

Concomitent cu această conferinţă, împărţită pe două secţiuni – Arheologie Preistorică şi Arheologie şi Istorie Antică, se va desfăşura şi cea de-a XXXIII-a ediţie a Simpozionului Naţional de Numismatică.

În cadrul Secţiunilor de arheologie se vor prezenta lucrări ce au ca teme descoperirile de la Desa şi Bâzdâna (judeţul Dolj), cele de la Ratiaria (Bulgaria), consideraţii asupra unor geme de la Romula etc. La Simpozionul Naţional de Numismatică, în cadrul Secţiunilor sale – numismatică antică şi medievală, respectiv numismatică modernă şi contemporană, vor fi prezentate lucrări ce au ca obiect de studiu monedele elenistice, romane, medievale etc.

Pentru acest eveniment şi-au anunţat prezenţa aproape 80 de specialişti de la numeroase instituţii de prestigiu din ţară şi străinătate, printre care amintim: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Institutul de Arheologie al Academiei Române din Iaşi, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Muzeul Băncii Naţionale a României, Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucureşti, Institutul de Artă şi Arheologie al Academiei Române din Cluj-Napoca, Institutul de Arheologie al Academiei de Ştiinţe din Sofia, Institutul Experimental de Morfologie, Patologie şi Antropologie al Academiei de Ştiinţe din Sofia, Bulgaria.

În data de 14 octombrie, va fi organizată o excursie documentară la monumente arheologice din Oltenia.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ