Ionuţ Stroe: Există un dezgust faţă de clasa politică

Românii vor să voteze un partid care luptă cu corupţia şi are candidaţi curaţi şi fără probleme penale. Asta reiese dintr-un sondaj de opinie comandat de PNL, a afirmat deputatul Ionuţ Stroe, preşedintele PNL Craiova, care a mai spus că 80% dintre români nu cred că un condamnat penal poate fi nominalizat premier.

0

Stroe a menţionat că una dintre marile probleme pe care le-a scos la iveală sondajul de opinie este lipsa de interes pe care electoratul o arată faţă de alagerile din decembrie. „În primul rând, cel mai îngrijorător lucru este slaba participare la vot care se preconizează. Este adevărat că, în general, alegerile parlamentare au un grad de mobilizare din partea electoratului mult mai mic decât la cele locale, totuşi, faţă de alegerile parlamentare din 2012, diferenţa este de 13,2 procente, adică de la 41% la 28,5%. Este evident că vorbim aici de o pierdere a interesului populaţiei, de un dezgust faţă de clasa politică în integralitatea ei. Totuşi, PNL îşi arată convingerea că electoratul va putea fi convins că nu toţi suntem la fel.  Putem avea o Românie guvernată de oameni corecţi – şi pentru asta, PNL îşi va păstra standardele de integritate şi la aceste alegeri“, a declarat deputatul. Acesta a mai spus că un alt procent îngrijorător este cel al nehotărâţilor, conform sondajului, peste 60% nu au luat nicio decizie legată de participarea la vot. Liberalul spune că PNL mizează că va reuşi să-i convingă să iasă la vot.

Românii nu vor un premier penal
De asemenea, deputatul Ionuţ Stroe a mai spus că 80% dintre români nu cred că un condamnat penal poate fi nominalizat premier chiar dacă este susţinut de o majoritate. „Românii vor ca, după alegeri, să se instaleze un Guvern legitim, politic. Aceasta este dorinţa majorităţii românilor, dar şi a noastră. 47,5% din repondenţi vorbesc despre un Guvern format din specialişti proveniţi şi susţinuţi de partide politice. Preşedintele susţine o asemenea idee, iar Dacian Cioloş se va putea circumscrie unui asemenea deziderat. Şi dacă tot vorbim despre premier, este de netăgăduit că românii, într-o proporţie covârşitoare, nu doresc un premier condamnat penal. Acest enunţ a tulburat extrem de tare tabăra PSD care speră în varianta total nefericită şi puţin probabilă de a câştiga alegerile să poată să desemneze premier pe Liviu Dragnea. Preşedintele, şi nici românii, nu vor accepta o asemenea situaţie şi, culmea penibilului este că acesta, în loc să se retragă din viaţa publică, ţipă victimizându-se. Românii nu pot fi păcăliţi şi acest scor este cât se poate de clar. 80% dintre români nu cred ca un conmdamnat penal poate fi nominalizat premier chiar dacă este susţinut de o majoritate.
Ce vor românii să aleagă? În primul rând, un partid care să lupte împotriva corupţiei şi unul care să poată creşte veniturile românilor. PNL este clar singurul care poate face acest lucru. Criteriile sale de integritate, reacţia clară şi coerentă la propriii lideri care au probleme penale, precum şi planul de redresare economic pe care îl va propune PNL pentru aceste alegeri, vor demonstra că suntem singurul partid care poate răspunde acestor nevoi“, a precizat deputatul liberal.
Ionuţ Stroe a menţionat şi faptul că, în privinţa portretului parlamentarului pe care l-ar vota românii, în proporţie de 38,5% românii vor alege un politician cinstit, corect şi necorupt. „Acest sondaj vine ca o confirmare a angajamentului PNL de a elimina din listele de candidaţi, aşa cum a făcut-o şi la locale, cu toate riscurile, a candidaţilor cu probleme de integritate“, a adăugat preşedintele PNL Craiova.

Conform sondajului comandat de liberali, realizat în  perioada 17-24 septembrie, PSD se plaseaza la 38%, în vreme ce PNL este cotat cu 30%, Uniunea Salvaţi România la 9%, în timp ce PMP nu atinge pragul electoral.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ