Primăria Râmnicu Vâlcea va introduce colectarea subterană a deşeurilor

Un proiect de 46.000 de euro, realizabil în opt săptămâni de Marielena Popa

0

Primăria Râmnicu Vâlcea ar urma să introducă un nou sistem de colectare a deşeurilor, în platforme subterane, înlocuind astfel sistemul tradiţional, unde containerele se află la suprafaţă. Propunerea executivului va fi supusă votului consilierilor în şedinţa ordinară din 9 august a.c. Acest sistem face posibilă colectarea deşeurilor în condiţii salubre şi de protejare a mediului înconjurător. De asemenea, împiedică accesul persoanelor care răscolesc prin containere după materiale reciclabile, este ferit de prezenţa rozătoarelor, a animalelor străzii, de vremea neprielnică, precum şi de mirosul provenit de la deşeuri. Valoarea totală a investiţiei este de circa 46.000 de euro.

Zonele în care vor fi amplasate cele trei puncte de colectare
Potrivit raportului, vor exista trei puncte de colectare selectivă a deşeurilor în subteran. Unul va fi amplasat pe strada Emil Avramescu – parcare Poiana la blocul D, al doilea punct în Zona W Ostroveni, iar cel de-al treilea în zona Blocurilor A1-14B. O platformă este compusă dintr-o singură cuvă de beton în care se introduc cele patru containere subterane de 1.100 litri.
Colectarea gunoiului se face prin acţionarea hidraulică a platformei pentru ridicare. Cuva este impermeabilizată, astfel că eventualele scurgeri din containere nu vor putea junge în sol, se menţionează în proiectul de hotărâre.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ