Speranţele lui Pîrvulescu vizează funcţia de director-adjunct la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea sau un post la Camera de Conturi Vâlcea. Cea de-a treia variantă, funcţia de şef al Vămii Vâlcea, nu prea i-ar conveni, potrivit surselor noastre. Problema este că toate cel trei opţiuni, chiar şi cea de la Curtea de Conturi, ar trebui negociate politic, dar şi pe relaţii personale. Or, în acest moment, Pîrvulescu se află în groapă. Iar mâna întinsă de PNL este alunecoasă. Evident, se poate întoarce la postul de şef de serviciu de la Finanţe, care i-a fost păstrat după ce a devenit viceprimar, însă acolo îl aşteaptă nişte directori pe post de „gâde”, care să-i întoarcă „serviciile” din perioada în care şi el a condus această instituţie. Însă, nimic nu este sigur în peisajul politico-administrativo-relaţional, aşa că nu sunt excluse surprize. Cert este că Virgil Pîrvulescu a renunţat oficial la postul de consilier local PNL, care ar trebui să-i revină începând din noiembrie.
Dezastru la alegeri!
La alegerile locale din iunie 2024 pentru funcţia de primar, Virgil Pîrvulescu a înregistrat 24,93% din voturi (10.356 de voturi, cu 1550 voturi mai puţine ca în anul 2020), situându-se pe locul al doilea, în timp ce Mircia Gutău a abţinut un nou mandat, cu 46,31% din voturi (19.238 de voturi). În 2024, PNL a reuşit numai cinci mandate de consilieri locali, pe când la alegerile din 2020 a avut nouă mandate.
Consecinţe
La scurt timp după pierderea alegerilor, Biroul Politic Judeţean al PNL Vâlcea a dizolvat Biroul Politic Municipal Râmnicu (BPM) Vâlcea şi l-a demis pe Pîrvulescu. Preşedinte interimar al PNL Râmnicu Vâlcea a fost ales Laurenţiu Cazan. A fost schimbată şi componenţa BPM. A urmat un protest în faţa PNL Vâlcea, instrumentat de Pîrvulescu, în timpul căruia s-a cerut demisia actualei conduceri judeţene. După acest protest, patru dintre susţinătorii lui Pîrvulescu au fost excluşi din partid. Ei au contestat decizia, iar contestaţiile vor urma parcursul legal.