Polițiștii tot milițieni se visează!

Dezbaterea aprinsă pe marginea ordonanței de guvern cu privire la suspendarea permisului, în urma rezultatelor pozitive de la Drugtest, relevă două lucruri absolut îngrijorătoare pentru societatea românească: poliția română nu a scăpat nici măcar acum, după 35 de ani, de reflexele milițienești, iar pe de altă parte, premierul României, Marcel Ciolacu, și ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, sunt absolut de acord ca românilor să le fie încălcate drepturi fundamentale în numele unei cruciade anti-drog bine-venite, dar prost pusă în „scenă“. În aceste condiții, reacția societății civile este salutară, demonstrând că, lăsați de capul lor, atât polițiștii, cât și politicienii ar târî această țară într-o zonă mai la Est, spre Belarus și Rusia

0

Scandalul Ordonanței 84 este unul dintre lucrurile bune care s-au întâmplat societății noastre. Abuzul evident pe care poliția română, păstorită de pseudo-liberalul Cătălin Predoiu, încerca să-l bage pe gâtul românilor în numele unei lupte împotriva șoferilor care se urcă la volan după ce au consumat stupefiante, a dezmorțit societatea civilă românească și a zgâlțâit conștiința publică. În ultimii ani, ni s-a tot picurat în urechi vorbe dulci dinspre Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române, cum că poliția este în serviciul oamenilor, că demersurile ei au un singur scop: protejarea vieții oamenilor și a avutului personal. Realitatea este cu totul alta: poliția română ne vrea pe toți infractori până la proba contrarie, care probă contrarie vine după multe luni de așteptare, că doar este deja de notorietate cam cât durează până vine examenul de sânge de la Institutul de Medicină Legală. Iar ca să justifice această mârșăvie milițienească, ni se dă exemplul accidentului de la 2 Mai, de parcă noi, românii, am fi uitat că acolo, de fapt, polițiștii au fost complici la tragedie, oprindu-l de două ori în trafic pe Pascu, găsindu-i substanțe suspecte în mașină, dar netestându-l nici măcar o dată.

Mergând mai departe pe firul logicii strâmbe și cu accente comunistoide al poliției române, mințile luminate din IGPR s-au gândit că ar fi un moment potrivit pentru a se insinua alături de medicii legiști, utilându-se cu aparate de analize a sângelui care, vezi Doamne, să determine o scădere a perioadei de timp de așteptare până vin rezultatele de la IML. Cum ar veni, ei să centreze, ei să dea cu capul, un principiu care nu are nimic în comun cu o societate democratică, este total dezavuat la nivelul Uniunii Europene și nu se pune în practică în nicio țară civilizată de pe Bătrânul Continent. Evident, în Rusia sau Belarus astfel de proceduri sunt legiferate și general acceptate, dar presupunerea noastră, a contribuabililor amărâți care le plătim salariile babane chestorilor din fruntea IGPR, este că nu într-acolo trebuie să ne îndreptăm. Dacă domnului/tovarășului Despescu și domnului/tovarășului Predoiu le place atât de mult o astfel de societate, atunci îi invităm cât se poate de politicos să emigreze liniștiți acolo și să lase alte persoane mai competente să le ocupe locurile!

Reacția autistă a premierului Ciolacu merită un premiu special pentru prostie. Ne spune acest covrigar deghizat în premier că nu e nicio problemă dacă vreo zi-două ne sunt încălcate drepturi fundamentale, garantate prin Constituție, că un astfel de sacrificiu este util pentru curățarea societății de șoferii drogați! Util pentru această societate, domnule premier, nu este să călcăm în picioare prevederile constituționale, dând naștere la precedente deosebit de periculoase, ci să faceți o reformă reală în poliția română, începând de la vârf, de la chestori, și nu din stradă, de la subofițeri. Ar fi un prim pas spre profesionalizarea poliției. Apoi, să încetați cu implicarea politicului în promovarea unor oameni în posturile-cheie din IGPR, să dați șanse și acelor profesioniști cărora nu le place să râcâie la ușile partidelor politice pentru a prinde un post bun. Credeți că sunteți capabil să faceți aceste lucruri utile? Eu aș paria că nu!

P.S. 1: La fel de idioată este și legea în baza căreia jandarmeria, alt organ represiv din bătătura MAI, expulzează suporterii de pe stadioane. Abia acum, după ani de zile de abuzuri, o minte mai luminată din Parlamentul României s-a gândit să pună capăt acestei situații regretabile, însă rămâne de văzut dacă va și reuși. Mi-l și imaginez pe Despescu, de la tribună, înfierându-i proletar pe ultrașii care nu pocnesc din călcâie atunci când un „majur“ de la jandarmerie îi spune să arunce sticla de bere!

P.S. 2: Pentru a înțelege mai bine cam care este gândirea actualilor guvernanți și a poliției române, vă invit să sacrificați 10 minute din viața dumneavoastră pentru a urmări acest clip. Este edificator!

Facebook Comments