Leontina Negrea, un alt fel de candidat pentru Orodel

„Aproape un copil“, ar spune unii. „Necoaptă“ în opinia bătrânului primar pe care se pregătește să-l învingă în alegeri, după aproape 25 de ani de „domnie“ asupra unei comune frumoase, dar sărăcită din nepăsare şi delăsare. Însă Leontina Negrea (32 de ani), de profesie inginer, mamă a doi copii şi fiică a Orodelului, a încercat din răsputeri să ducă o altfel de campanie, focusată pe fapte.

0

Astfel, în timp ce alți candidaţii erau preocupați cu eternele promisiuni, rostite mecanic din patru în patru ani, tânăra liberală a trudit din greu să îndepărteze buruienile şi să facă curăţenie în cimitirele neîngrijite ale comunei. Când ceilalţi candidaţi au lansat zvonuri răutăcioase, ea a preferat să ofere copiilor din Orodel cea mai frumoasă zi de Paşte, printr-o sărbătoare cum rar s-a văzut în comună. Iar eforturile ei nu au trecut neobservate, Leontina reuşind să cucerească oamenii mai ales prin simplitatea sa şi prin sufletul cald pe care îl pune în ajutorul dat tuturor. „Oamenii încă nu îşi dau seama ce comoară e Leo pentru ei”, spune Petrişor Negrea, tatăl Leontinei. „Fata asta a mea iubeşte cu patimă comuna şi ar face orice pentru oamenii din Orodel. E încăpăţânată şi nu se lasă până ce nu reuşeste să-i ajute pe toţi cei care au nevoie“, mai spune el.

Într-una dintre zilele de campanie am mers și noi la Orodel, pentru a vedea cum arată o zi obișnuită pentru candidatul Leontina Negrea. Însă am descoperit că „obișnuit“ capătă cu totul alt sens atunci când te dedici 100% comunității tale.  Dis de dimineață, Leontina a mers la doctor, la Craiova, pentru a ajuta o femeie din Cornu, apoi s-a întors la muncă, în curtea Bisericii din Călugărei şi în cimitirul de aici. Amiaza a prins-o într-un alt sat, reparând o fântână, apoi s-a întors acasă să se joace cu copiii. Pe la ora 16:00 a adus un avocat ca să ajute un bărbat din Orodel să-şi obțină toate drepturile din pensia ciuntită de neglijența unor funcționari. Seara a mers din nou la Biserică. De data asta la slujbă.
Poate vă întrebați când mai are timp să facă și campanie?! Realitatea este că Leontina Negrea nu face campanie. Pentru ea, important e sa ajute oamenii şi să îşi respecte promisiunile făcute. Toate, până la ultima!

Facebook Comments