Cornel Pîrvu încheie ruşinos un mandat lipsit de realizări
Preotul-primar din Siliştea „a pus cruce“ şanselor de dezvoltare ale comunei

În vreme ce multe dintre localităţile Doljului au profitat din plin de oportunităţile ultimilor ani, implementând cu succes numeroase proiecte care să schimbe în bine viaţa oamenilor, au existat, din nefericire, şi administraţii locale care s-au mulţumit cu puţin. Sau, cum este cazul comunei Siliştea Crucii, cu nimic! Căci aşa s-ar putea rezuma, pe scurt, mandatul edilului Cornel Pîrvu, un fost slujitor al Bisericii care nu pare să aibă „harul“ necesar şi când vine vorba despre problemele lumeşti.

0

Extrem de apreciat de către administraţiile din întreaga ţară, Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny“ a reprezentat o oportunitate uriaşă pentru miile de localităţi din România. Gândit pentru a sprijini, în special, localităţile din mediul rural, care nu au aceleaşi oportunităţi precum marile oraşe când vine vorba de accesarea fondurilor nerambursabile, „Anghel Saligny“ s-a tradus prin sute de proiecte de reţele de apă şi canalizare ori prin mii de kilometri de drumuri comunale şi străzi modernizate ori asfaltate, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii unei bune părţi din populaţia României. Doar că, privind atent pe lista obiectivelor de investiţii finanţate, în Dolj, prin acest program observăm că lipseşte o localitate. Este vorba despre Siliştea Crucii, o comună micuţă situată în partea de sud a judeţului. Astfel, în vreme ce alte localităţi apar chiar cu mai multe obiective finanţate, comuna condusă, din anul 2020, de Cornel Pîrvu nu va beneficia de niciun leu de la bugetul de stat prin acest Program de investiţii.

Administraţia a dat cu piciorul la toate şansele

Chiar dacă localitatea avea nevoie ca de aer de orice fel de investiţie de utilitate publică, administraţia condusă de edilul Cornel Pîrvu nu s-a obosit, în ultimii patru ani, să facă ceva pentru obţinerea unor finanţări. O dovedeşte din plin lipsa din Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny“. Însă acesta nu este nici pe departe singurul exemplu, primarul şi echipa sa dând cu piciorul şi altor oportunităţi de a implementa proiectele aşteptate de comunitate. La acest capitol putem aminti şi decizia absolut de neînţeles a administraţiei actuale de a nu se alătura Grupului de Acţiune Locală  „Sate europene“ 2020 – 2027, deşi localitatea fusese parte, în perioada 2014 – 2020, din GAL-ul Segarcea, prin care fuseseră obţinuţi bani pentru achiziţionarea unui buldoexcavator extrem de util comunei. Ba mai mult, prin decizia de a nu se alătura celorlalte comune învecinate, Cornel Pîrvu a privat şi persoanele juridice de pe raza localităţii să acceseze proiecte în cadrul acestui GAL, proiecte care ar fi însemnat locuri de muncă pentru oamenii din comună şi taxe mai mari pentru bugetul localităţii. Dar, ca să folosim o vorbă din bătrâni, „de unde nu este nici Dumnezeu nu cere“.

Facebook Comments