Ionuț Stroe: „În momentul de faţă nu discutăm modificarea datelor alegerilor prezidenţiale“

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat că o discuție legată de o eventuală modificare a datelor alegerilor prezidenţiale va avea loc la nivelul coaliţiei de guvernare abia după alegerile din 9 iunie.

0

„Este un subiect pe care îl vom aborda după data de 9 iunie, când vom fi în măsură să evaluăm şi rezultatele activităţii noastre şi în mod evident să organizăm şi să proiectăm şi viitorul politic şi electoral. În momentul de faţă nu discutăm modificarea datelor. A fost şi un anunţ public al premierului în legătură cu posibilitatea de a organiza aceste alegeri în luna septembrie. Foarte probabil vom confirma acest scenariu şi după alegerile locale“, a declarat Ionuţ Stroe, într-o intervenție la B1TV.

În ceea ce privește relația dintre PSD și PNL după scrutinul local și europarlamentar din 9 iunie, Stroe a afirmat că relația ar putea continua în aceleași condiții, dacă cele două formațiuni vor avea rezultate bune în actul de guvernare. „Dacă avem rezultate, şi mă refer în principal la guvernare, lucrurile pot continua în ecuaţia politică în care evoluăm şi astăzi. Din punctul meu de vedere nu există în momentul de faţă dificultăţi în această relaţie PNL-PSD, chiar dacă există competiţie electorală în mai toate judeţele şi oraşele acestei ţări. Această competiţie, această rivalitate este una istorică şi chiar dacă la nivelul Guvernului există între noi conlucrare, există dialog, decizii comune, la nivelul administraţiei publice locale am preferat să avem această competiţie”, a spus Stroe.

Facebook Comments